Rabarber horn
forårs bagværk,  sommer Bagværk

Rabarberhorn


Rabarberhorn

Her er endnu en opskrift med rabarbere. Nemlig lækre Rabarberhorn med marcipan, som smager helt fantastisk lune til en kop kaffe. Men er også gode og praktiske til at tag med på en tur ud i det grønne. Lækre gærhorn med rabarber fyld og marcipan.

Det er en god gærdej de er lavet af, og fyldet med remonce, rabarber og marcipan. Uhm.. pas på de plejer at forsvinde hurtigt her.

Lige nu er der godt gang i rabarberne, så det er med, at bruge dem i sæsonen. Her er et par gode opskrifter : Rabarber marmelade med vanilje, Rabarber koldskål. Rabarber is eller Forårskage

Tips:

Det er bedst , at bruge små rabarbere til denne opskrift på gærhorn med rabarber fyld. Store grove rabarbere er bedst til grød og saft. Men man kan også finde små rabarbere mellem de store langt hen i sæsonen.

Genanvendelig bagepapir ( bagemåtte ) er mægtigt smart, og ikke særligt dyrt, at anskaffe. De kan vaskes igen og igen .

Rabarberhorn egner sig fint til at blive frosset ned



Rabarberhorn:



Dej:

400 gr mel

200 gr smør

40 gr gær

4 spsk. lunken vand

2 spsk. sukker

3/4 tsk. salt

2 æg

Remonce:

100 gr smør

100 gr sukker

Fyld:

100 gr marcipan

100 gr rabarbere i små stykker ( ikke for grove )

Pynt:

1 æg

perlesukker

Mandel eller nøddeflager



  1. Dej:
  2. Kom mel og smør i en skål, og smuldre smørret ud i melet.
  3. rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
  4. hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
  5. ælt dejen grundigt.
  6. lad dejen hvile lidt.
  7. remoncen:
  8. rør smør og sukker sammen til remoncen.
  9. Fyld:
  10. skær marcipanen i tern.
  11. Vask og skær rabarberne ud i små stykker.
  12. del dejen i 2 lige store portioner.
  13. rul den ene portion ud i rund cirkel på ca 35 cm.
  14. skær dejen i i 8 lige store trekanter.
  15. læg en klat remonce på den brede inde.
  16. læg lidt rabarber og marcipan stykker på remonce klatten.
  17. fold den brede ende over fyldet og klem lidt i kanterne, og rul hornet.
  18. sæt rabarberhornene på en plade med bagepapir.
  19. gentage med den anden portion dej.
  20. smør rabarberhornene med sammenpisket æg
  21. drys med mandel eller nøddeflager og perlesukker .
  22. sæt rabarberhornene et lunt sted i ca. 1 time
  23. bag dem ved 200 gr i ca. 15 min

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×