Lagkagebunde
Bløde og luftige hjemmebagte lagkagebunde…… Lige til, at lægge en dejlig lækker lagkage sammen af.
Førhen købt jeg altid lagkagebunde, men jeg fik et år en lagekageform i julegave. så nu bager jeg dem selv., og det er faktisk nemt. Især hvis du kommer bagepapir i lagekageformene.
Jeg syntes også nogle gange det var lidt svært , at få gode lagkagebunde. Kun hos en bager, lidt fra hvor vi bor………Har gode lagkagebunde. Men så skal man huske , at købe dem når man er i nærheden.
Tips
Kan bages i god tid og fryses ned på et fad eller lignede. Med bagepapir i mellem.
Du kan bruge anden rund for til at bage lagkagebunde i f. eks en springform mm.
Når du klipper bagepapiret, klipper du et par cm udenom formen. Jeg syntes det er nemmest at bruge til klippet bagepapir. Da lagekagebundene kan drille når de skal ud af formen, hvis den er smurt med fedstof.
Lagkagebunde
4 æg
4 dl sukker
1½ dl kogende vand
50 gr smeltet smør
3 dl mel
1 dl kartoffelmel
4 tsk. bagepulver
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
- kom kogende vand og smeltet smør i og piske det godt i
- sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i.
- pisk hurtigt et øjeblik til dejen er ensartet
- Kom dejen i 3 lagkageforme eller lignede hvor der er lagt et stykke tilklippet bagepapir i ( se tips ).
- bage lagkagebundene i nederste halvdel af en 225 grader varm ovn i ca. 10 min.
- lad den hvile og køle lid af inden i vendes ud på bordet og bagepapiret trækkes af.
- lad den blive helt kolde på bordet.
- nu er de klar til brug.
❤