Rabarber dessert
Når det er rabarber sæson, må man bruge løs af rabarberne. Vi prøver hvert år, at få tidlige rabarbere. Der bliver lagt en glasdør fra et gammelt drivhus, der lagde sig ned under stormen Allan. Så snart rabarberne begynder at rør på sig i det tidlige forår. Det er en fest når vi kan lave den første Rabarberkage a la Anders And. Men også denne dejlig frisk sommer dessert, med rabarber og en dejlig creme, nemlig rabarber dessert.
Rabarber dessert er en go rabarber kompot lagt i lagvis med en dejlig creme af fløde, vanilje og creme fraiche, og knuste makroner. Det ser dekorativt ud når de serveres i nogle lidt høje glas.
Tips:
Jeg har brugt cheasy fraiche 5%, den syntes vi bedst om her. Men det er smag og behag.
I stedet for creme fraiche, kan du bruge ymer.
Der bliver 4-5 glas alt efter glassenes størrelse.
Til denne dessert er det bedst, at bruge små rabarber. De store og grove rabarber er bedre til rabarber saft og grød.
Italienske makroner kan være svære at finde. Men nemlig.com plejer at havde dem i deres sortiment. Makroner fra Amaretto – Leveret med nemlig.com
Rabarber dessert
350 gr rabarber
1½ dl sukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1tsk. vaniljesukker se Vanilje
Creme:
2 dl piskefløde
2 dl creme friche
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1tsk. vaniljesukker se Vanilje
1 – 2 spsk. sukker
Fyld:
ca. 50 gr makroner, meget gerne små italienske markroner.
- Rens og skyl rabarberne.
- skær den i små stykke, og kom dem i en gryde.
- kom sukker og vanilje i gryden sammen med rabarberne.
- Lad det komme i kog langsomt, kog det til rabarberne er næsten kogt ud.
- lad rabarber kompotten køle af.
- cremen:
- piske fløden stiv, med vanilje.
- rør creme fraiche i fløden.
- smag cremen til med sukker og vanilje.
- Kom lidt knuste makroner i bunden af nogle lidt høje glas.
- Derefter lidt rabarber kompot.
- kom lidt knuste makroner oven på kompotten.
- derefter kommes lidt af cremen over .
- gentag og slut med lidt knuste makroner på toppen.
❤