forårs bagværk,  forårs desserter,  sommer Bagværk,  sommer desserter

Rabarber crumble fra Bredstenen


crumble med rabarber
rabarber crumble fra Bredstenen

Når de første rabarber kommer frem er det helt sikkert vi laver denne lækre Rabarber crumble fra Bredstenen. Skøn crumble med rabarber. Et sikkert forårs tegn.

Rabarber crumble fra bredstenen, skøn som dessert eller til kaffen med en klat creme fraiche eller flødeskum til.

Når de begynder at røre på sig, lægger vi et glas hen over. En dør fra det gamle drivhus, der blev væltede omkuld af stormen Allan. – Så er det blot at vente på de gode sager.

Andre gode opskrifter med rabarber ud over : Nem rabarberstang, Rabarber koldskål, Rabarber marengs tærte, Rabarber muffins, Rabarber dessert med ymercreme eller Rabarber lemonade

Tips:

Til denne dejlig Rabarber crumble fra Bredstenen egner de små fine lækre rabarber sig bedst. De grove senere på sæsonen, er bedste til grød , saft mm.

Men man kan stadigvæk være heldig langt hen på sæsonen at finde små fine lækre rabarber ind i mellem de store grove.

Mandlerne kan helt undlades i denne crumble med rabarber. Eller du kan komme mindre mængde mandler som du syntes

Mandler kan erstattes med hakket hasselnødder.



Rabarber crumble fra Bredstenen



ca. 500 gr små rabarber

1½ dl sukker

1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )

1 spsk. kartoffelmel

Crumble dej:

100 gr smør

150 gr mel

1½ spsk. sukker

½ tsk. bagepulver

ca. 70 gr groft hakkede mandler  ( ikke smuttet )



  1. Skyl rabarberne og skær dem i små stykker
  2. Kom rabarberne i et smurt tærtefad eller lignende.
  3. Bland sukker og vanilje samt kartoffelmel i en skål
  4. drys over rabarberne.
  5. Crumble dej:
  6. smuldre mel, sukker og bagepulver i smørret, til det smuldre ensartet.
  7. Tilsæt de groft hakkede mandler
  8. Hæld crumbledejen over rabarberne
  9. bag rabarber crumble kagen ved 200 grader i ca. 30-40 min. eller til den er fin lysebrun og rabarberne koger op i siden.
  10. Serveres lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×