Drikke,  sommer syltning

Rabarber lemonade


rabarber lemonade
lemonade af rabarber

Rabarber lemonade et frisk forårs pust. Nyd et glas is koldt rabarber lemonade på terrassen en varm sommerdag – dejlig forfriskende.

Nydes opblandet med koldt vand, danskvand og masser af is terninger samt frisk mynte.

Men er også perfekt til en sommer drinks, f. eks gin, rabarber lemonade, danskvand og masser af knust is. Pynt med frisk mynteblade

De første rabarber er ventet her og et sikkert forårs tegn. Der bliver lagt glas over rabarberne så snart de rør på sig i det tidlige forår. En glasdør fra det gamle drivhus, der lagde sig ned under stormen Allan . Så er vi på vej mod sommer.

Når de første rabarber titter frem, skal der bages Rabarberkage , laves Gammeldags rabarberkage. eller Rabarber koldskål her hos os.

Lidt senere i sidst i maj og i juni er er alm rabarbere blevet lidt grove i det, så er det tid til rabarber grød. De grove rabarber egner sig ikke til kager, de er trævlede. Men de er rigtig gode til , Rabarber grød, Rabarber saft og Rabarber hyldeblomstdrik

Tips:

Laver du lemonade af vin rabarbere bliver den rigtig flot i farven.

I stedet for ½ vaniljestang kan du bruge 1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

Kan du ikke finde vinsyre, kan anvendes citronsyre.

Den færdigkogte lemonade af rabarber kan tilsættes atamon, så er den holdbar længe. Ønsker du ikke at bruge atamon kan du fryse saften ned i en plastflaske eller lignede. Den færdigkogte saft uden atamon kan holde sige et par dag i køleskabet.

Lemonaden af rabarber opblandes efter smag med vand, isterninger eller danskvand.

Prøv , at kom lidt frisk mynte i glasset med opblandet rabarber lemonade.

Kan bruges i drinks med f eks gin



Rabarber lemonade



1200 gr rensede  rabarber

1 liter vand

3 store øko citroner

½ vaniljestang 

 ca. 800 gr sukker

20 gr vinsyre

 1 tsk. Atamon

Atamon eller spiritus til skylning af glasflasker



  1. Rens, skyl og skær rabarberne i små stykker.
  2. Hæld rabarber, citroner i skiver, samt den halve vanilje stang i en gryde med vand.
  3. Kog det til rabarberne er udkogt.
  4. Si saften i gennem et klæde.
  5. Hæld saften i en ren gryde.
  6. tilsæt sukker og vinsyre.
  7. kog lemonaden op.
  8. Smage rabarber lemonaden til med evt. sukker.
  9. Tilsæt evt. atamon ( kan fryses ned uden atamon eller gemmes i et par dage i køleskab )
  10. Hældes på ren gjorte atamon eller spiritus skyllede glas flasker , der lukkes med låg straks.
  11. sæt flaskerne på et rent viskestykke til afkøling.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×