Året på Bredstenen
efterårs retter,  forårs retter,  sommer retter,  vinter retter

Aubergine pizza


aubergine pizza

Lækker hjemmelavet aubergine pizza. En dejlig pizza med aubergine, champignoner, rødløg og serranoskinke. Toppet med revet ost.

Auberginer kan bruges til andet end den traditionelle moussaka , nemlig til pizzaer. Auberginer findes i flere farver en den alm auberginefarvede. I fra helt hvid til violet. Desuden findes de i flere former og størrelser. Aubergineplanten stammer fra Sydøstasien og kan blive 1,5 meter i højden. En frugt der er familie med kartofler og tomat.

Andre gode pizzaer : Lenes sommer pizza, Pizza med squash og kartofler eller Hvid pizza med asparges og bacon

Aubergine or egg plant (Solanum

Tips

Der bliver 2 stk. pizza med aubergine ud af denne portion.

Hvis du kommer 40 gr gær og lunket vand i til pizza dejen. Skal den ikke hæve mere ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.

i stedet for en dåse koncentrat tomat puré kan du bruge tomatsauce.

I stedet for frisk rosmarin kan du bruge tørret ca. ½ til 1 tsk.



Aubergine pizza



Dej:

10 gr gær

3 dl koldt vand

1 tsk. olie

1 tsk. salt

500 gr pizza mel

Fyld:

2 auberginer i tern

1 groft hakket rødløg

200 gr mørke champignon i skiver

Lidt olie

1 dåse koncentrat tomat pure

et fingernip  salt

1 kvist frisk Rosmarin  ( hakket )

100 gr Serranoskinke

300 gr revet ost



  1. Dej:
  2. Udrør gæren i koldt vand
  3. tilsæt salt og olie
  4. ælt pizzamel i gærblandingen og ælte den godt , gerne på en rørmaskine i ca. 5 min.
  5. lad dejen hæve 4 -5 timer et køligt sted. evt. køleskabet
  6. Fyld:
  7. del dejen i 2 og rul dem ud så de kan ligge på 2 bageplader med bagepapir.
  8. smør tomat puré på begge pizzabunde.
  9. Vask og skær auberginerne i 1 x 1.cm. tern
  10. varm en pande op med lidt olie
  11. svits løg, aubergine tern og champignon skiverne til det begynder at falde lidt sammen.
  12. krydder fyldet ned lidt salt.
  13. fordel fyldet på de to pizzaer.
  14. Lav ligesom roser at serranoskinke skiverne og fordel dem på pizzaerne.
  15. drys rosmarin over pizzaerne
  16. fordel osten ovenpå pizzaerne.
  17. Bag pizzaerne i 200 gr i 15 – 20 min til kanterne er fine brune.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×