Forårskage
Det er forår når rabarber kommer, efter en lang vinter. Så tid til en rigtig forårskage. Meget lækker kage med små fine rabarber og marcipan.
Denne kage med rabarber og marcipan er rigtig go både, som dessert og kage til kaffen. Den er skøn lun med lidt flødeskum, creme fraiche eller vanilje is til.
Når de rabarberne begynder at titte frem, lægger vi et stykke glas henover dem. En gammel dør fra et drivhus der blev lagt ned af stormen Allan for flere år siden. Så har vi tidlige rabarber, og så er det med at bruge dem til lækre kager og desserter mm.
Af rabarber kan man kan lave mange lækre sager bla. Rabarberkage a la Anders And, Gammeldags rabarberkage. Rabarber grød, Rabarber hyldeblomstdrik
Tips:
Brug kun de små fine rabarber til denne kage, de grove der kommer senere er ikke egnet til andet end siet grød og saft f eks. Men man kan stadigvæk finde små fine lækre rabarber langt hen på sæsonen ind i mellem de store grove.
Du behøver ikke stikke i en kage for, at se om den er bagt. Kig i stedet for om kanterne på kage er lindet fra formen kagen er bagt i.
Forårskage:
150 gr smør
250 gr sukker
100 gr marcipan
3 æg
1/4 tsk. vaniljepulver eller ½ tsk go vaniljesukker se Vanilje
1½ tsk. bagepulver
220 gr mel
fyld:
½ liter rabarber i små stykker
4 tsk. sukker
Hakket nødder eller mandler ( flager )
- Dej
- pisk smør, sukker, æg, marcipan og vaniljepulver i et par minutter til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt mel og bagepulver.
- rør langsomt til det er blandet sammen.
- Rør derefter kraftigt et øjeblik.
- Fyld dejen i en smurt tærteform, springform eller ligene.
- Fyld
- Rens rabarberne og skær dem i små stykker.
- Bland rabarber med sukker og fordel dem over dejen.
- Drys med lidt hakket nødder eller mandler
- bag kagen ved 175 gr i ca. 40 min eller til den lindet fra kanten og er fin brun.
- servers lun med flødeskum, vanilje is eller creme fraiche til.
❤