kold dampet laks
Efterårs frokost,  forårs retter,  julefrokost,  Nytår,  Påske frokost,  påske mad,  sommer frokost,  vinter froskost

Kold dampet laks


kold dampet laks

Jeg husker for mange år tilbage, vi var til julefrokost på Lindenborg kro ved Roskilde….. – Der var altid kold dampet laks, pyntet med rejer osv. Det glemmer jeg aldrig, den var simpelthen bare så lækker. Det måtte jeg simpelthen også prøve at lave til vores private julefrokost….. – Det var helt sikkert noget der kunne bruges.

Kold dampet laks er en fantastisk ret til en lækker frokost. Rigtigt godt på bordet til en påskefrokosten eller julefrokosten. Den kold dampet laks smager fantastisk med en hjemmelavet Thousand Island dressing. Eller en go købe skaldyrsdressing eller Thousand Island dressing

Tips

Den kolde dampede laks laver jeg dagen før, og sætter i køleskabet. Så er den klar til at blive pyntet med dild, kaviar, asparges, tomat, citron, rejer og agurk. Lige inden den skal serveres.

Du kan bruge frisk laks eller en optøet frossen laks side



Kold dampet laks



ca. 800 gr laksfilet med skind. ( fersk eller frossen optøet)

Lage:

4 dl vand

1 spsk. hvidvins eddike 

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

10 hele peber korn

en kvist estragon eller ½ tsk. tørret estragon

Pynt:

rejer

asparges

citron ryttere

tomat både

kaviar gerne rød

agurke ryttere

dild

Dressing

1 portion Thousand Island dressing



  1. tænd ovnen på varmluft 175 grader
  2. smør en bradepande med smør i bunden.
  3. læg laksen med skindsiden ned ad.
  4. kog en lage af vand eddike, og krydderier.
  5. hæld den varme lage over lakse filen i bradepanden.
  6. sæt bradepanden i den varme oven i 15 min.
  7. lad den afkøl helt i lagen, når den komme ud af ovnen
  8. tag forsigtigt lakse filen op på et fint fad, læg dem med skinsiden op ad.
  9. pil forsigtigt skindet af laksen.
  10. Sæt den i køleskabet til den skal bruges.
  11. inden servering pyntes laksen med rejer, citron, kaviar, agurk, tomat og dild.
  12. serveres med Thousand Island dressing

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×