Kold dampet laks

Jeg husker for mange år tilbage, vi var til julefrokost på Lindenborg kro ved Roskilde….. – Der var altid kold dampet laks, pyntet med rejer osv. Det glemmer jeg aldrig, den var simpelthen bare så lækker. Det måtte jeg simpelthen også prøve at lave til vores private julefrokost….. – Det var helt sikkert noget der kunne bruges.
Kold dampet laks er en fantastisk ret til en lækker frokost. Rigtigt godt på bordet til en påskefrokosten eller julefrokosten. Den kold dampet laks smager fantastisk med en hjemmelavet Thousand Island dressing. Eller en go købe skaldyrsdressing eller Thousand Island dressing

Tips
Den kolde dampede laks laver jeg dagen før, og sætter i køleskabet. Så er den klar til at blive pyntet med dild, kaviar, asparges, tomat, citron, rejer og agurk. Lige inden den skal serveres.
Du kan bruge frisk laks eller en optøet frossen laks side
Kold dampet laks
ca. 800 gr laksfilet med skind. ( fersk eller frossen optøet)
Lage:
4 dl vand
1 spsk. hvidvins eddike
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
10 hele peber korn
en kvist estragon eller ½ tsk. tørret estragon
Pynt:
rejer
asparges
citron ryttere
tomat både
kaviar gerne rød
agurke ryttere
dild
Dressing
1 portion Thousand Island dressing
- tænd ovnen på varmluft 175 grader
- smør en bradepande med smør i bunden.
- læg laksen med skindsiden ned ad.
- kog en lage af vand eddike, og krydderier.
- hæld den varme lage over lakse filen i bradepanden.
- sæt bradepanden i den varme oven i 15 min.
- lad den afkøl helt i lagen, når den komme ud af ovnen
- tag forsigtigt lakse filen op på et fint fad, læg dem med skinsiden op ad.
- pil forsigtigt skindet af laksen.
- Sæt den i køleskabet til den skal bruges.
- inden servering pyntes laksen med rejer, citron, kaviar, agurk, tomat og dild.
- serveres med Thousand Island dressing
❤