Chokoladeboller
Lækre luftige chokoladeboller med vanilje og hakket chokolade.. Perfekte til en kop kakao på en rå kold og kedelig dag – rent hygge
Kvarken gør bollerne mere luftige og lækkere. De smager skønt flækket med smør eller marmelade. Chokoladeboller er også perfekte til fødselsdag kage bordet med smør på og varm kakao med flødeskum – lyder det ikke godt ?? Måske sammen med Mormors æblekage ( gammeldags æblekage ), Rabarber stænger eller Ingers lyserøde kage .
Tips:
Det kan være svært at finde kvark i butikkerne, men Lidl, Meny og nemlig.com plejer at har det. Hvis du ikke kan finde det kan du bruge fromage frich, skyr eller ymer.
Du kan pensel bollerne med lidt kolde kaffe, hvis du har en sjat og står alligevel.
Bollerne er meget fryse egnet.
Chokoladeboller:
50 gr gær
250 gr kvark
3/4 dl sukker
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
5 dl mælk
100 gr smør
2 tsk. salt
100 gr groft hakket chokolade
ca. 1100 gr mel
1 æg
- Rør kvark, gær, sukker og vanilje sammen til gæren er opløst. gerne på en røremaskine.
- Opvarme mælk, smør og salt i en gryde til smørret begynder at smelte. pas på det ikke bliver for varmt.
- hæld den lillefinger varme mælke blanding over gær blandingen
- Rør det godt sammen.
- Tilsæt den groft hakkede chokolade
- Rør melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem ( ca. 5 min på rørmaskine ). Den skal være lidt klisteret.
- Lad den hæve med et viskestykke over til dobbelt størrelse Ca. 1 time.
- Form dejen til bolle, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen er lidt klisteret, så brug mel når du former dejen.
- pensel med æg.
- Lad dem hæve i ca. 30 min.
- bages ved varmeluft 180 g eller alm ovn 200 g.
- Boller bages i ca. 17 min til de er fine brune.
- afkøles på en rist