Året på Bredstenen
Ingers lyserøde kage opskrift
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Påske lækkerier,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Ingers lyserøde kage


lyserød kage

En lyserød kage, nemlig Ingers lyserøde kage. En gammel opskrift jeg har fået af en dame der boede i min barndoms by, som selvfølgelig hed Inger. Let og luftig kage der er lyserød med chokolade glasur. En kage børn helt sikkert ville kunne li´

Inger var en sød dame, som passede og sendt mig i skole hver formiddag. Det var i 70érne hvor det stadigvæk fandtes små forskoler og vi mødt kl. 11. Vi hyggede os, vi så “fjernsyn for dig” kl. 9.30. Hun lærte mig at sy korssting. Vi så på om egernet havde spist nødderne vi lagde ud på et foderbræt lige foran vinduet. Måske kom den og hente en nød mens vi så på det. Vi legede trampen brænder osv. Hende og hendes mand, som vi aldrig kaldt andet end vejmanden. Var nogle rare mennesker. Jeg blev ved med at komme der og lave ting, da de var meget kreative, bla blomster af nylonstrømper. Det er hende jeg har fået den her opskrift af tilbage i 80érne.

Tips

Jeg stikker aldrig en kage med en strikkepind for at se om den er bagt. Kig i stedet for om den linder fra kanten så er den helt sikkert bage.

Hvis du har lyst kan du lave en rødkage ved , at komme mere rød frugtfave i dejen.

Eller en grøn kage hvis du udskifter den røde frugt farve med grøn frugt farve.



Ingers lyserøde kage



250 gr smør

250 gr sukker

3 æg

1 tsk.  go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )

 1 tsk. mandel essens

1 tsk. rød frugtfarve 

1½ dl mælk

2 tsk bagepulver

250 gr mel.

Chokoladeglasur

2 spsk.  blødt smør

60 gr flormelis

2 spsk. kakaopulver

ca. 2 tsk. varmt vand

kage krymmel



  1. Kom smør, sukker, vaniljesukker, æg, frugtfarve og mandelessens i en rørskål.
  2. Pisk det til det er lyserødt hvidt og luftigt.
  3. Kom mel og bagepulver i skålen og rør lidt.
  4. tilsæt mælk og rør det i dejen
  5. derefter røres et øjeblik ved høj hastighed.
  6. Kom dejen i en lille smurt brandepande eller springform.
  7. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 minutter til den er fin brun og linder fra kanterne.
  8. Chokoladeglasur:
  9. rør smør, kakaopulver og flormelis sammen i en skål
  10. tilsæt varmt vand, glasuren skal være tyk og smørbar.
  11. smør glasuren på den lunkende/kolde kage
  12. pynt med kage krymmel

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×