Året på Bredstenen
forårs bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Små fødselsdagskager


De her små fødselsdagskager, har jeg bagt mange gang, når pigerne skulle have kage med i skolen. Men også da vi for mange år siden var på tur med legestuen, som afslutning på sæsonen. Det var så hyggeligt. Den første onsdag i maj drog vi afsted til skovene omkring Bromølle. Først gik vi en tur, og derefter var der forfriskninger, som alle vi mødre havde med. I den nedlagt forlystelse have, hvor der stadigvæk var borde, bænke og nogle dyr, at kigge på.

De er bare rigtig go til, at tage med på tur. Pyntet med farverigt slik f eks. chokolade knapper eller vingummi. Et sikkert hit hos børn.

Det er nogle nemme og forholdsvis hurtige kage , at bage.

Tips

Du skal bage dagen før de skal spises ellers er de ikke nemme at få ud af papiret. Når de har stået natten over gå det fint.

Kan dryppes med andet end frugt sirup, f. eks appelsinsaft



Små fødselsdagskager



100 gr smeltet smør

2 æg

3 dl sukker

1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )

3 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

1½ dl vand

Lage:

2 spsk. sirup med frugt smag f eks mangosirup  

1 spsk. vand

pynt:

30 gr chokolade

farverigt slik



  1. Smelt smørret og lad det afkøle lidt
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er hvidt og luftigt
  3. pisk det smeltede smør i
  4. bland mel og bagepulver
  5. rør mel/bagepulver i dejen tilsæt vand og rør et øjeblik ved høj hastighed.
  6. hæld dejen i en dybfrostpose ( sæt posen i en kande, så går det nemt )
  7. klip et hul i et hjørne af posen
  8. fyld dejen i papir muffins forme ca. 3/4 fylde.
  9. bag kagerne i en 175 gr varm ovn i ca. 20 min.
  10. Lagen:
  11. bland sirup og vand
  12. dryp lagen på de helt nybagte og varme kager.
  13. lad kagerne afkøle lidt
  14. Pynt:
  15. Smelt chokoladen i en lille dybfrostpose i varmt vand
  16. klip et lille hul i et hjørne af posen og pynt kagerne.
  17. pynt med farverigt slik efter ens smag
  18. lad kagerne stå til næste dag, så er nemme at få papirs formen af når de skal spises.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×