Små påske kager
Små fine lette påske kager, pyntet fint med chokolade og små påskeæg i flotte farver. De er dryppet med orangelikør, når de er nybagte. De skal helst bages dagen før, ellers er de ikke nemme at få ud af papirs formene ( se tips )
Små påske kager perfekte som kage til kaffen efter påskefrokosten.
Tips
Kagerne er ikke nemme at få du af papirs formene lige når de er bagt, Men dagen efter går det fin. Så de her kager har bedst af blive bagt dagen før de skal spises.
Du kan bruge chokolade æg, lakrids æg, marcipan æg, likør æg til pynt mm
hvis du har andet likør end orangelikør eller ikke kan li orangelikør kan du bruge andet. Du kan også bruge en frugt sirup i stedet for likør, f. eks mango. Så er kagerne også børnevenlige.
Små påske kager
100 gr smeltet smør
2 æg
3 dl sukker
1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ dl vand
Lage:
3 spsk. orangelikør eller anden likør ( frugt sirup )
pynt:
30 gr chokolade
små chokolade eller lakrids påskeæg
- Smelt smørret og lad det afkøle lidt
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er hvidt og luftigt
- pisk det smeltede smør i
- blad mel og bagepulver
- rør mel/bagepulver i dejen tilsæt vand og rør et øjeblik ved høj hastighed.
- hæld dejen i en dybfrostpose ( sæt posen i en kande, så går det nemt )
- klip et hul i et hjørne af posen
- fyld dejen i papir muffins forme ca 3/4 fylde.
- bag kagerne i en 175 gr varm ovn i ca 20 min.
- Lagen:
- dryp orange likøren på de helt nybagte og varme kager.
- lad kagerne afkøle lidt
- Pynt:
- Smelt chokoladen i en lille dybfrostpose i varmt vand
- klip et lille hul i et hjørne af posen og pynt kagerne.
- Pynt med små chokolade/lakrids æg
- lad kagerne stå til næste dag så er de nemme at få ud af papirs formene
❤