Året på Bredstenen
Krydder postej
Efterårs frokost,  forårs retter,  julefrokost,  Påske frokost,  vinter froskost

krydder postej


Uhm denne her krydder postej er altså go…… Krydret med hvidløg og rød peber……. Jeg har altid godt kunne li den, der krydder paté man køber…. – Den deri en lille rund plast form med skyen oven på. Men denne her hjemmelavede krydderpostej kan meget nemt hamle op med den.

Så hvis du også kan li købe krydder paté. Så prøv at lave denne her Hjemmelavet krydderpostej…. – Den ligner meget…. – God til frokost på rugbrød med en Syltede krydder agurker på.

tips

Kan fryses ubagte og bages optøet i ca. 1 – 1½ time alt efter størrelsen på formen.

Bages i vandbad, sådan at man sætter formen med leverpostej i et større ovnfast fad med vand i.

Du kan bruge alu forme. Men prøv at kig i gemmerne måske har du nogle patéforme eller lignede stående i skabene alligevel.  Eller  se ovnfaste fade her 



krydder postej



400 gr hakker svinekød

300 gr svinelever

150 gr spæk

2 fed hvidløg

1 rød peberfrugt

1 rødløg

2½ dl kaffefløde

1 æg

3 æggehvider

1 tsk. merian

1/4 tsk. St allehånde

1 spsk. salt

frisk kværnet peber

1 tsk. sukker

1 dl hvedemel



  1. kom det hakkede svinekød i en skål
  2. hak svinelever, spæk, løg, hvidløg og den røde peber gennem en kødhakker.
  3. rør det sammen med det hakkede svinekød, æg, kaffefløde og krydderier.
  4. rør melet i til sidst.
  5. lav en smagsprøve.
  6. kom lidt postej i en kop/krus sæt koppen i en gryde med lidt vand der koger. rør med en ske til det skifter farve. På den måde kan du smage postejen til.
  7. Hæld postejen i mindre ovnfaste fade/forme eller alu formen.
  8. Kan fryses rå eller bages i vandbad ved 200 grader i ca. 1 – 1½ time. alt efter formens størrelse.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×