Året på Bredstenen
sprøde asier
syltning

Sprøde asier


syltede asier

Er der noget som en leverpostejsmed med knasende Sprøde asier på ?? Det kan jeg ihvertillfælde godt li. Sprøde asier, er også perfekt på andet en en leverpostejsmad. De er også fantastiske som tilbehør til f.eks. gammeldags oksesteg. Her er det helt utænkeligt hvis der ikke er hjemmelavet asier på bordet juleaften til andestegen – det er et most

Er du så heldig at få fat i et par asier, eller dyrker du dem selv i haven. Så prøv at lav de her sprøde asier. Det tager et par dag, at lave. Da de skal står og trække i både vand og eddike. Men det er det hele vær….. De bliver knasende sprøde !!!

Andre gode sylteopskrifter: Syltede rødløg, Syltede krydder agurker og Pickles

Tips

Når asierne har stået natten over i kogt lunket vand. Har vandet er ret sjov lugt. Det er helt som det skal være.

Har du peberrod i haven, er det lidt svært at finde et stort fint stykke. som man kan købe i supermarkedet. Så bruger jeg blot et tyndt, langt stykke. der bliver skrællet.

Bliver der lage i overskud fra de hjemmelavet asier. Smidt det ikke ud. Det kan bruges til agurkesalat. Lagen skal blot tilsættes til frisk kværnet peber og salt.



Sprøde asier



4 store asier

ca. 2 liter kogt lunkent vand

1½ liter eddike

Til lagen

1 kg sukker

2 dl vand

2  skiver peberrod

2 tsk. hele sennepsfrø

2 tsk. hele koriander frø

2 tsk. hele peberkorn

2 dildskærme



  1. Vask asierne
  2. Skæl dem og flæk dem på langs
  3. Tag kernerne ud med en ske.
  4. Skær dem ud strimler og læg dem i en skål med låg.
  5. Hæld kogt lunkent vand over dem til de er dækket af vand.
  6. Læg en tallerken oven på asierne så de bliver nede i vandet.
  7. Læg låg på.
  8. Lad dem stå køligt natten over.
  9. Næste dag hældes vandet fra asie strimlerne. ( Vandet har en meget særpræget lugt/duft, men det skal lugte lidt mærkeligt )
  10. lad dem dryppe af.
  11. Læg dem tilbage i en rengjort skål med låg.
  12. Hæld kogende eddike over og læg igen en tallerken oven på asierne.
  13. Læg låg på og sæt dem igen køligt natten over.
  14. Næste dag hældes eddiken fra asie strimlerne.
  15. Hæld eddiken i en gryde.
  16. Fordel krydderierne i 2 store sylte glas.
  17. Fordel halvdelen af asie strimlerne i glassene
  18. Læg et stykke peberrod og en dildskærm i hvert glas.
  19. Fordel resten af asie strimlerne i glassene.
  20. Eddikelage
  21. Kog en lage af eddiken asierne har ligget i, sukker og vand.
  22. Smag lagen til den skal være sød og ikke være for stærk . Er den for stærk tilsæt lidt vand.
  23. Når den har kogt tages det fra varmen og tilsættes atamon
  24. Lagen hældes over asierne i glassene.
  25. Luk straks glassene
  26. Lad dem afkøle på et viskestykke.
  27. Sæt de sprøde asier mørkt og køligt.
  28. Er klar efter et par uger.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×