Året på Bredstenen
pickles
syltning,  syltning Diverse sommer

Pickles


pickles

Yes … I år har jeg lavet pickles af grøntsager, kun fra haven og drivhuset. Det lykkes i år…… Det gør det bestemt bare ikke hvert år. Nogle år æder dræber sneglene mine peberfrugter eller laverne min blomkål. Men sådan er det bare…. Denne her dejlige hjemmelavet pickles. Bruger jeg, til at lave min Hjemmelavet remoulade. Der bliver, også altid et glas pickles til min datter. Som også er begyndt, at laver hjemmelavet remolade.

Det er godt , at have lidt pickles på lager. Pickles kan bruges til andet end hjemmelavet remoulade. Det kan bruges som pynt på smørrebrød og som tilbehør til varme retter.

.

Tips

Du kan godt lade være med , at tilsætte atamon. men så skal picklesen opbevares i kølskabet. holdbarheder er heller ikke så lang.

Små løg kan være små alm løg, små rødløg, chalotteløg f.eks.

i stedet for rørsukker kan bruges alm sukker.



Pickles



1 lille blomkål

12 små løg

1 rød peber

100 gr grønne friske bønner

3 gulerødder

saltlage:

1½ l vand

2 dl groft salt

eddikelage;

5 dl hvidvins eddike

1 dl vand

250 gr rørsukker

½ tsk. atamon

1 tsk. hele peber korn

1 tsk. hele koriander frø

1 tsk. hele sennaps frø

2 dildskærme.



  1. Rens grøntsagerne og pil løgene
  2. skær gulerødder i skiver
  3. peberfrugten i tern
  4. bønnerne i 1 cm stykker
  5. del blomkålen i små buketter.
  6. læg grøntsagerne i en skål med låg sammen med de hele små løg.
  7. saltlage
  8. kog en lage af salt og vand, og afkøl det
  9. hæld den lunket saltlage over grøntsagerne i skålen.
  10. Sæt skålen koldt i et døgn.
  11. næste dag
  12. Hæld grønsagerne i en si og lad dem dryppe af.
  13. Hæld grønsagerne i en ren gryde
  14. hæld vand på til de er knapt dækkede.
  15. bring dem i kog og lad dem små koge i 2 min.
  16. ta 2 rengjorte sylteglas på ca. 1 liter hver.
  17. fordel peberkorn, koriander, sennepsfrø og dildskærme i de to glas
  18. Tag grøntsager op med en hulske og fordel grønsagerne i glassene.
  19. eddikelage
  20. kog en lage af hvidvinseddike, vand og sukker.
  21. nå den har kogt tages den fra varmen, og atamon tilsættes.
  22. lagen hældes over grøntsagerne i glassene,
  23. som lukkes straks.
  24. sæt dem til afkøling på et viskestykke.
  25. opbevares mørkt og køligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×