blommegrød
Efterårs desserter,  sommer desserter

Blommegrød


blommegrød 
frugtgrød med blommer

Sensommerdage, der bliver høstet på mark og i haver. En overflod af go ting. Gæs der samler sig og flyver i flok, og varsel efteråret kommen. Hvepse der sværmer rund om den frugt der begynder at modne. Når det er blomme tid. Må man lave en rigtig gode gammeldags blommegrød. Det går man ikke helt i byen med. Frugtgrød med blommer er skøn sensommer dessert. Særligt hvis den er lidt lun endnu med iskold mælk eller fløde.

I år bugner mine blommetræer af blommer, så det er med at være kreativ for at få brugt nogle af dem. Nogle år er det kun 10 blommer på alle træerne. Så det er en gave når der mange blommer. Vi laver f.eks. Blommekage a la Anders And: Blomme marmelade med vanilje Blomme bradepandekage Blommegratin med kokos eller Lille Erik´s blommesalat. Men ellers går vi en tur forbi blommetræet flere gange om dagen. De smage ekstra godt lige fra træet .

Tips

Til frugtgrød mm bruger jeg ofte en brugt vaniljestang og koge med for at få den sidste kraft ud af den. Smid aldrig brugte vaniljestænger de kan bruges færdig i grød mm.

Man kan sagtens bruge blommer der frosset udstenede ned til frugtgrød med blommer. De skal blot tøes lidt op først.

En rest blommegrød er perfekt til en trifli Blomme trifli



Blommegrød



750 gr udstenede blommer

ca. 200 gr sukker

2½ dl vand

en lille vaniljestang,  ½ tsk. vaniljepulver, eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

2 spsk. kartoffelmel

2 spsk. vand

sukker til at drysse på den Ny kogte grød.



  1. De udstenede blommer kommes i en gryde med vand, sukker og vanilje.
  2. bring det i kog, og lad det koge i 2 min. ved svag varme.
  3. Rør kartoffelmel ud i vand i en kop.
  4. tag gryden fra varmen og hæld kartoffelmelsvandet i under god omrøring.
  5. rør i den varme grød til den er jævn.
  6. smag den til med sukker
  7. hæld den i en skål og drys lidt sukker over.
  8. Servers lun med kold mælk eller fløde.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×