Blommegratin med kokos
Har du også mange blommer på træet eller har du fået en posefuld dejlig blommer??? – Så er her i en utrolig lækker opskrift på en blommegratin med kokos. En nem lille dessert med masser blommer. Meget nem at lave og smager skønt lun med creme fraiche eller flødeskum.
I år har vi utrolig mange blommer på blommetræerne. Så det er bare med at bruge dem til alt muligt. I øjeblikket er det Victorina blommer der modne og der er mange på i år. Sidste år fik vi måske 5 blommer fra det træ. Vi kunne lige få en lille Blommekage a la Anders And: . Først var det opal blommerne og nu Victoria blommerne så blomme sæsonen er spredt lidt ud .
Når træerne bugner af blommer må man være kreativ og finde på måde at anvende dem på. Her er et par gó ideer til hvad du kan bruge de dejlige blommer til. Man kan lave denne Blomme gratin, Blomme trifli, Blomme bradepandekage, Blomme marmelade med vanilje., Blommegrød, Lille Erik´s blommesalat., eller Blomme vendekage med kokos eller måske en Blommekage a la Anders A.. De er også gó , at fryse ned til blommegrød og marmelade i vinterens løb
Tips
Alle slags blommer kan bruges til denne blomme gratin.
Blommegratin med kokos
750 udstenede blommer
2 dl sukker
2 spsk. kartoffelmel
1/4 tsk. Vanijlepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se
Dej:
4 æg
8 spsk. sukker
60 gr kokosmel
60 gr rasp
- skyl og udsten blommerne
- læg dem i et dybt ovnfast fad f.eks. et soufflefad
- rør kartoffelmel, sukker og vanilje sammen
- drys det over blommerne i fadet
- Dej:
- pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
- vend kokosmel og rasp forsigtigt i æggemassen.
- hæld det over blommerne i fadet.
- bag den ved 175 grader i ca. 50 minutter.
❤