blomme marmelade med vanilje
sommer syltning,  Syltning

Blomme marmelade med vanilje

[lotos_likes]

Jordbær eller blommer – Jordbær eller blommer

Fra filmen Bruden fra Dragstrup.
Photo by Ylanite Koppens on Pexels.com

Hold da op det er et blomme år i år. Træerne bugne af dejlige blommer, grenene er lige ved at knække. Så mange blommer er der på i år. Så skal der laves blomme marmelade med vanilje. som smager fantastisk på et stykke franskbrød.

Nogle år er der 10 blommer på alle træerne. Så kan det kun blive til en lille Blommekage a la Anders A., andre år bugner de. Så må man være lidt kreativ så de ikke går til spilde. Denne overflod af blommer.

Har du også mange blommer på dine blomme træerne i år eller er du heldig, at få en stor pose dejlige blommer. Så er her et par ideer du kan bruge blommer til. Prøv f.eks. Blomme vendekage med kokos , Blommekage a la Anders And:, Blommegrød eller måske Lille Erik´s blommesalat.

blomme marmelade med vanilje

Tips

Jeg bruger altid syltesukker fra Dansukker https://www.dansukker.dk/dk/produkter/alle-produkter/syltesukker.aspx . Det er så nemt at bruge og med et godt resultat hver gang.

bruger man glas med metallåg vil de sige en pling lyd når de køler af, det er tegn på at der er undertryk i glasset og det er 100 % tæt.Blomme marmelade med vanilje1,5 kg udstenede blommer friske eller optøet frosne

1 kg syltesukker

½ tsk. vanilje pulver eller 2 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

Atamon eller spiritus til skylning af glas  1. Udsten Blommerne
  2. Læg den i en gryde, sammen med syltesukker og vanilje.
  3. Varm det op til det koger og lad det koge ved lavt blus i 2-4 min. Under omrøring. 2 min hvis det er frosne optøet blommer og 4 min. hvis det er friske blommer
  4. Lad det afkøle lidt
  5. kom det på små rengjort, Atamon/spiritus skyllet glas.
  6. Glassene lukkes straks.
  7. Sæt dem til afkøling på et viskestykke.
  8. Opbevares mørkt og køligt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×