Året på Bredstenen
syltede rødløg
grundopskrifter,  syltning diverse,  syltning Diverse sommer

Syltede rødløg


syltede rødløg

Syltede rødløg, går fint til mange ting… Som tilbehør til madretter, på smørrebrød, i en flæskestegs burger , i en hotdog mm.

Det er utrolig nemt og hurtigt at sylte rødløg selv. De er klar efter et par timer. Så er de dejlig sprøde i det. Når de står lidt længere bliver de bløde.

Rødløgene får en utrolig smuk pink farve. Derfor er de også glimrende som pynt på smørrebrød mm.

Andre gode sylteopskrifter: Mors agurkesalat, Sprøde asier eller Min mors syltede rødbeder

n103_w1150

tips

Rødløgene opbevares i køleskabet, og kan holde sig frisk et par.

Ønske du dem bløde fra starten kan du koge dem lidt i lagen inden de kommes på glas.

Hvidvinseddiken kan erstattes af alm eddike.



Syltede rødløg



300 gr rødløg i skiver

Lage

1 dl sukker

1 dl vand

½ tsk. salt

5 peberkorn

1/4 tsk. hele sennepsfrø

2 dl hvidvinseddike 

 



  1. pil og skær rødløgende i skiver
  2. kom dem i et glas med låg
  3. Lage
  4. kog en lage af vand, sukker hvidvineddike og krydderier.
  5. lad den få et opkog
  6. hæld den varme lage over rødløgs skiverne i glasset
  7. rør lidt rundt og luk glasset med et låg.
  8. lad det stå og trække et par timer på køkkenbordet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×