Jordbær hyldeblomstdrik med vanilje


Jordbær hyldeblomstdrik med vaniljeHyldeblomstsaft med jordbær og vanilje

Når hylden blomster er det tid til at lave årets hyldeblomstdrik. Ingen sommer uden Jordbær hyldeblomstsaft med vanilje. Smager skønt lidt a la jordbærgrød, iskoldt på en varm sommerdag. Jordbærrene og vaniljen giver hyldeblomst drikken en frisk smag, med et strejf af vanilje. Fornyelse af den traditionelle hyldeblomstdrik . Smager af sol og sommer. Et glas iskolde jordbær hyldeblomstdrik med vanilje på en hed sommerdag er dejligt.

Meget forfriskende og lækkert.

Hyldeblomstdrik er meget nemt , at lave. Hyldeblomsterne mm skal blot overhældes med kogende vand og trække i køleskab i 3 dag. Sies og kommes på flasker, så er det dejligt hyldeblomstdrik i køleskabet et stykke tid.

Hyldeblomstdrik kan laves i flere varianter blot med hyldeblomster almindelig Hyldeblomstdrik, Rabarber hyldeblomstdrik, Hyldeblomstdrik med ferskner og denne med jordbær og vanilje

Men også te Hyldeblomst te ( tørret ) eller Hyldeblomst te ( af friske hyldeblomster )

Tips:

Hvis du ikke kan finde vinsyre i supermarkederne, kan du bruge citronsyre i stedet for. Det er nogle gange svært , at finde citronsyre i hyldeblomst sæsonen.

Serveres jordbær hyldeblomstsaft med vanilje opblandet med iskoldt vand eller danskvand med isterninger eller knust is.

I stedet for, at tilsætte atamon, kan du fryse saften ned i plast flasker eller lignede. Uden atamon er er hyldeblomstdrikken holdebar i køleskab ca. 1 uge.

Prøv også , at fryse jordbær hyldeblomstdrik med vanilje i en isterningbakke. Kom en terning i et glas danskvand, og du har en dejlig forfriskende drik.

Husk , at bruge øko citroner, alm citroner er sprøjtet. Men økologiske citroner også nemme , at få fat i nu om dag.



Jordbær hyldeblomstdrik med vanilje



Ca. 30 ny udsprunget hyldeblomst skærme

500 gr rørsukker

1 kg sukker

500 gr friske danske jordbær

3 øko citroner

en stang vanilje

40 gr vinsyre

2 liter kogende vand

1 tsk Atamon



  1. Skyl hyldeblomster skærmene grundigt fri for små dyr og blade.
  2. Læg dem i en skål med låg ( 5 liter)
  3. Drys sukker og rørsukker over.
  4. Nib og skyl jordbærrene.
  5. Mos dem på en dybtallerken med en gaffel
  6. Hæld jordbær mosen over sukkeret i skålen.
  7. Skyl og skær citronerne i skiver.
  8. Læg skiverne over sukkeret, sammen med den flækkede vanilje stang.
  9. Drys vinsyre over.
  10. Hæld den kogene vand over.
  11. Rør grundigt rund til sukkeret er opløst.
  12. Tilsæt evt atamon og rør lidt
  13. Læg låg på og sæt det i køleskabet i 3 dage.
  14. Efter 3 dag sies saften igennem et rent klæde
  15. hældes på rengjort flasker, der er skyllet i Atamon.
  16. Opbevares i køleskab. Kan holde sig i 2 måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *