Hyldeblomstkage


hyldeblomstkage kage hyldeblomst

Hyldeblomstdrik kan bruges til mange ting. Det kan kommes i koldskål, hyldeblomst is, bruges til dressinger mm. Men bestemt også til den her lækre hyldeblomstkage. Skøn kage med hyldeblomster og marcipan som skaber en perfekt hyldeblomstkage.

Saftig hyldeblomstkage, der er overhæld med en sirup af Hyldeblomstdrik. I kagen med hyldeblomster er desuden kommet lidt hyldeblomstdrik i dejen. Så kagen får en skøn smag af hyldeblomster.

Hyldeblomstkage en rigtigt sommerkage…

Andre gode opskrifter med hyldeblomster : Hyldeblomst likør, Hyldeblomst is, Hyldeblomst koldskål, Hyldeblomst te ( tørret ), Rabarber hyldeblomstdrik, Jordbær hyldeblomstdrik eller Hyldeblomst te ( af friske hyldeblomster )

Tips:

Denne kage med hyldeblomster kan bages i en springform ( ca. 25 cm ) i stedet for en kageform med skorsten.

Marcipanen kan undlades i opskriften

En kage er bagt når den linder fra kanten af formen. så du behøves ikke stikke i en kage med en strikkepind.



Hyldeblomstkage



150 gr smør

250 gr sukker

3 æg

1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje

50 gr marcipan i små stykker

½ dl koncentreret Hyldeblomstdrik

1 tsk bagepulver

225 gr mel

Lage:

2 dl koncentreret Hyldeblomstdrik



  1. Pisk smør, sukker, vanilje, marcipan i små stykker og æg grundigt i nogle minuter med håndmixer eller i røremaskine.
  2. Tilsæt hyldeblomstdrik og rør lidt.
  3. Tilsæt mel og bagepulver og rør langsomt til melet er blandet i dejen.
  4. Rør derefter kraftigt i et lille øjeblik.
  5. Fyld dejen i en smurt kageform med skorsten. ( se tips )
  6. bag nu hyldeblomstkage i alm ovn ved 175 grader i ca. 50 min eller til den linder fra kanten af formen og er fin brun.
  7. Lage:
  8. kog hyldeblostdrikken lidt ind.
  9. lad hyldeblomstsiruppen køle af.
  10. lad kage afkøle lidt inden den vendes ud.
  11. når kagen er vendt ud overhældes den langsomt med den lunkne hyldeblomstsirup.
  12. Når kagen er kold sigtes lidt flormelis over kagen.
  13. Din hyldeblomstkage er nu klar til servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *