grislinger
små brød grise

Søde små grislinger, lige til, at spise. Sjove og velsmagende små brød grise. Grislingerne er lavet af en dej med sigtemel.

.

Dejligt boller med en god smag. Grislingerne er perfekte til morgen mad og til frokost. Samtidig med det er ret dekorativt til bordet Men de små brød grise er også gode til madpakken.

Måske børn vil syntes det er sjovt, at være med til at lave små søde grislinger. Det kan være en sjov aktivitet at forme de søde grislinger. Glæden ved at lave grislinger er stor, især når de formes kreativt.

Andre lækre brød og boller: Rabarberboller, Safranboller med citron, Æbleboller med kanel, boller, Squash boller,

Du kunne også prøve at lave påskeharer eller Sigtebrødsgrise

Tips

Dejen er nemmest, at røre i en røremaskine. Har du ikke sådan en kan du tilsætte ægget til dejen inden du kommer mel i. Det er lidt svært at ælte ægget i i hånden, når du laver de populære sigtebrødsgrise.

Der bliver ca. 12 søde grislinger ud af denne portion.

I stedet for æggehvide kan du bruge 1 æg til at ” klister ” øre, næse mm fast med på de små brød grise



Grislinger



50 gr gær

250 gr ymer

1 spsk. sukker

100 gr smør

4 dl mælk

1 spsk. salt

500 gr sigtemel

700 gr mel

1 æg

Pynt

Æggehvide ( Se tips )

rosiner klippet i mindre stykker



  1. kom gær, sukker og ymer i en røreskål, brug gerne en røremaskine ( se tips )
  2. rør til gæren er opløst
  3. varm mælk, smør og salt i en gryde til det er fingervarmt
  4. lad det stå et øjeblik til smørret er smeltet
  5. hæld det i skålen med gær
  6. tilsæt sigtemelet og rør det i, perfekt til sigtebrødsgrise.
  7. kom nu melet i og ælt til det er ensartet
  8. kom ægget i røreskålen, sammen med 1 spsk. mel
  9. ælt til dejen en glat og ægget helt væk
  10. Lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted
  11. del dejen i 16 lige store stykker
  12. tag 4 dej klumper fra til ører, næse og hale.
  13. Rul eller tryk 12 dej klumper ud i cirkler på10 – 12 cm. .
  14. læg dej cirklerne på en bageplade med bagepapir
  15. tril nu af noget af dejen der er tilbage til en haler, som snoes og ” klisters ” fast med æggehvide
  16. rul eller tryk en lille flade cirkel til næse / trynen, som også “klisters” fast med æggehvide
  17. Rul eller tryk nu en cirkel der er lidt større end trynen, som deles midt over til øre.
  18. ” klister” ørene fast med æggehvide
  19. Klip rosiner i mindre stykker og klister øjne og næsebor på grislingerne
  20. pensel grislingerne med æggehvide over det hele
  21. Lad grislingerne hæve i ca. 30 min. før du bag dem.
  22. bag dem i ca. 15 – 16 min ved 200 gr.
  23. Læg de færdig bagte grislinger på en bagerist.

❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *