påskeharer


påskeharer
påskeboller harer

Er de ikke søde ?? Nuttede Påskeharer boller med safran og et strejf citron. Lækre luftige påskeboller formet som søde harer. Kommer du et lille fint silkebånd om halsen på harerne bliver de bare så fine.

En påskeharer boller er søde på et morgenbord i påske eller ?? Børn og barnlige sjæle syntes helt sikker om dem.

De er smukke og har en gul krumme fra safran og lidt gurkemeje. De smage helt vild skønt lune med smør….

Andre gode opskrifter til påske hyggen ; Påskebrød, Påskekage, Hjemmelavet påskeæg, Citronsnitter, Paneret kylling eller Ananasfromage

Tips

Der bliver 12 store påskeharer ud af denne portion. De kan laves mindre, hvis du syntes det.

Kvark er næsten ikke til at finde mere, det er lidt synd for det giver et dejligt luftigt brød. Du kan erstattede det med ymer eller fromage frais i opskriften. Det går fint i stedet for . Kvark fås i Lidl og de fleste Meny butikker.

Citron skal kan undlades i opskriften på påskeboller harer



Påskeharer



250 gr kvark eller ymer

50 gr gær

100 g sukker

2 æg

0,5 gr safran tråde ( knust )

½ tsk. gurkemeje

revet skal af 1/2  øko citron

100 gr smør

1½ tsk groft salt

½ l mælk

ca. 1200 gr hvedemel

Pynt

æg til pensling

rosiner



  1. Rør gæren ud i fromage frais, sukker, og æg.
  2. Knus safran trådene til pulver
  3. Tilsæt safran, gurkemaje og revet citron skal.
  4. Varm mælk op med smør og salt.
  5. Lad det stå lidt til smørret er smeltet og det er lillefinger varmt.
  6. rør det i gærblandingen.
  7. Rør halvdel af melet i
  8. Ælt mere mel i lidt af gang. Dejen skal være lidt klistret
  9. Stil dejen et lun sted en times tid til den er dobbelt størrelse.
  10. Del dejen i 12 lige store stykker
  11. del igen hver dej klump i 3 i 3 størrelser
  12. tril de 3 dej klumper i kugler
  13. den største er maven, mellemste er hovedet og den mindste er ørene
  14. læg den på en bageplade med bagepapir ( ikke for tætte )
  15. klip med en saks ” ørerne ” på hver påskeharer
  16. klip små stykker af rosiner til øje og næse
  17. ” Lim ” dem fast med sammenpisket æg
  18. Pensles hele påskehareren med æg
  19. Lad påskeharerne hæve i 1/2 times tid et lunt sted.
  20. Bages ved 200 grader i ca. 15 min.
  21. Lad påskeharerne afkøle på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *