Påskebrød


påskebrødfletbrød med safran og citron

Et meget lækkert flettet påskebrød med safran og et strejf citron. Flot fletbrød med safran, med en flot gul krumme fra safran og lidt gurkemeje.

Luftigt og smagfuldt påskebrød. Smager himmelske lunt med smør.

Et påskebrød er perfekt til morgenmad, til påskefrokosten eller til en kop kaffe.

Andre gode opskrifter til påske hyggen : Påskekage, Hjemmelavet påskeæg, Citron påskeæg, Æggekage fra Bredstenen eller Nem citron fromage

Tips

Kvark er næsten ikke til at finde mere, det er lidt synd for det giver et dejligt luftigt brød. Du kan erstattede det med ymer eller fromage frais i opskriften. Det går fint i stedet for til dette påskebrød. Kvark som regle fås i Lidl og de fleste Meny eller spar butikker.

Citron skal kan undlades i fletbrød med safran

Påskebrød er velegnet til at fryse.



Påskebrød



250 gr kvark eller ymer

50 gr gær

100 g sukker

2 æg

0,5 gr safran tråde ( knust )

½ tsk. gurkemeje

revet skal af 1/2 øko citron

100 gr smør

1½ tsk groft salt

½ l mælk

ca. 1200 gr hvedemel

Pynt

æg til pensling



  1. Rør gæren ud i fromage frais, sukker, og æg.
  2. Knus safran trådene til pulver
  3. Tilsæt safran, gurkemaje og revet citron skal.
  4. Varm mælk op med smør og salt.
  5. Lad det stå lidt til smørret er smeltet og det er lillefinger varmt.
  6. rør det i gærblandingen.
  7. Rør halvdel af melet i
  8. Ælt mere mel i lidt af gang. Dejen skal være lidt klistret
  9. Stil dejen et lun sted en times tid til den er dobbelt størrelse.
  10. Del dejen i to lige store stykker
  11. del igen hvr dejklump i 3
  12. tril 3 dej klumper til lange stænger ( ca. 40 cm )
  13. læg dem på en bageplade med bagepapir ved siden af hinanden.
  14. samle dem i den ende,
  15. buk enden ind under og fletbrødet
  16. buk enden ind under brødet.
  17. gentag med den anden klump dej
  18. Pensles med æg
  19. Lad påskebrødene hæve i 1/2 times tid et lunt sted.
  20. Bages ved 200 grader i ca. 30 min.
  21. Lad påskebrød afkøle på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *