
Et meget lækkert flettet påskebrød med safran og et strejf citron. Flot fletbrød med safran, med en flot gul krumme fra safran og lidt gurkemeje.
Luftigt og smagfuldt påskebrød. Smager himmelske lunt med smør.
Et påskebrød er perfekt til morgenmad, til påskefrokosten eller til en kop kaffe.
Andre gode opskrifter til påske hyggen : Påskekage, Hjemmelavet påskeæg, Citron påskeæg, Æggekage fra Bredstenen eller Nem citron fromage

Tips
Kvark er næsten ikke til at finde mere, det er lidt synd for det giver et dejligt luftigt brød. Du kan erstattede det med ymer eller fromage frais i opskriften. Det går fint i stedet for til dette påskebrød. Kvark som regle fås i Lidl og de fleste Meny eller spar butikker.
Citron skal kan undlades i fletbrød med safran
Påskebrød er velegnet til at fryse.
Påskebrød
250 gr kvark eller ymer
50 gr gær
100 g sukker
2 æg
0,5 gr safran tråde ( knust )
½ tsk. gurkemeje
revet skal af 1/2 øko citron
100 gr smør
1½ tsk groft salt
½ l mælk
ca. 1200 gr hvedemel
Pynt
æg til pensling
- Rør gæren ud i fromage frais, sukker, og æg.
- Knus safran trådene til pulver
- Tilsæt safran, gurkemaje og revet citron skal.
- Varm mælk op med smør og salt.
- Lad det stå lidt til smørret er smeltet og det er lillefinger varmt.
- rør det i gærblandingen.
- Rør halvdel af melet i
- Ælt mere mel i lidt af gang. Dejen skal være lidt klistret
- Stil dejen et lun sted en times tid til den er dobbelt størrelse.
- Del dejen i to lige store stykker
- del igen hvr dejklump i 3
- tril 3 dej klumper til lange stænger ( ca. 40 cm )
- læg dem på en bageplade med bagepapir ved siden af hinanden.
- samle dem i den ende,
- buk enden ind under og fletbrødet
- buk enden ind under brødet.
- gentag med den anden klump dej
- Pensles med æg
- Lad påskebrødene hæve i 1/2 times tid et lunt sted.
- Bages ved 200 grader i ca. 30 min.
- Lad påskebrød afkøle på en rist.
❤



