mandelkageformkage med mandler

Skøn saftig mandelkage. En dejlig formkage med fint hakkede mandler og bitre mandler.

Dejlig mandelkage som er pyntet med mørkt chokolade og mandel krokant.

En rigtig lille lækkerbisken af en kage.

Flot kage på et kaffebord eller en kage buffet.

Andre lækre kager : Toscakage, Små mazarinkager, Jordbær kage, Små karamel mazariner, Blomster frugttærte eller Chokoladedrøm med bær

Tips

De bitre mandler kan udlades.

Bitre mandler kan købes på nettet, og i velassorterede supermarkeder mm.

Bitre mandler bruges som smagsgiver i bagværk mm med mandler. Der skal ikke bruges ret mange bitre mandler.

Stedet for mørkt chokolade kan lys chokolade sagtens bruges til denne formkage med mandler.

Kagen kan pyntes med andet end mandel krokant. Det kan være hele smuttede mandler, hakkede mandler, mandelflager eller krymmel.



Mandelkage



2 dl mandler

3 bitre mandler

165 gr smør

200 gr sukker

3 æg

1 tsk bagepulver

150 gr mel

2 spsk. kartoffelmel

Pynt

100 gr mørk chokolade

Mandel krokant



  1. Giv mandler og de 3 bitre mandler et opkog
  2. lad dem køle lidt af og smut dem.
  3. Hak mandlerne fint på en minihakker, foodprocessor eller lignende ( ikke til mandelmel )
  4. Smør sukker og æg røres et par minutter med håndmixer eller i en røremaskine.
  5. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver
  6. kom det i dejen sammen, med de fint hakkede mandler
  7. Rør langsomt til mel mm. er væk
  8. rør derefter ved høj hastighed et øjeblik
  9. Hæld dejen i en smurt form med skorsten ( randform )
  10. Bag mandelkagen ved 175 g i ca. 45 min eller til den er fint brun og linder fra kanten af formen.
  11. Lad kagen afkøle lidt i formen inden den vendes ud.
  12. lad kagen afkøle til den er lunken sæt kagen på et stykke bagepapir
  13. smør nu den lunke mandelkage med smeltet chokolade
  14. drys lidt mandel krokant på toppen af kagen.
  15. sæt kagen på et fad eller en fin dyb tallerken

❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *