
Skøn saftig mandelkage. En dejlig formkage med fint hakkede mandler og bitre mandler.
Dejlig mandelkage som er pyntet med mørkt chokolade og mandel krokant.
En rigtig lille lækkerbisken af en kage.
Flot kage på et kaffebord eller en kage buffet.
Andre lækre kager : Toscakage, Små mazarinkager, Jordbær kage, Små karamel mazariner, Blomster frugttærte eller Chokoladedrøm med bær

Tips
De bitre mandler kan udlades.
Bitre mandler kan købes på nettet, og i velassorterede supermarkeder mm.
Bitre mandler bruges som smagsgiver i bagværk mm med mandler. Der skal ikke bruges ret mange bitre mandler.
Stedet for mørkt chokolade kan lys chokolade sagtens bruges til denne formkage med mandler.
Kagen kan pyntes med andet end mandel krokant. Det kan være hele smuttede mandler, hakkede mandler, mandelflager eller krymmel.
Mandelkage
2 dl mandler
3 bitre mandler
165 gr smør
200 gr sukker
3 æg
1 tsk bagepulver
150 gr mel
2 spsk. kartoffelmel
Pynt
100 gr mørk chokolade
Mandel krokant
- Giv mandler og de 3 bitre mandler et opkog
- lad dem køle lidt af og smut dem.
- Hak mandlerne fint på en minihakker, foodprocessor eller lignende ( ikke til mandelmel )
- Smør sukker og æg røres et par minutter med håndmixer eller i en røremaskine.
- Bland mel, kartoffelmel og bagepulver
- kom det i dejen sammen, med de fint hakkede mandler
- Rør langsomt til mel mm. er væk
- rør derefter ved høj hastighed et øjeblik
- Hæld dejen i en smurt form med skorsten ( randform )
- Bag mandelkagen ved 175 g i ca. 45 min eller til den er fint brun og linder fra kanten af formen.
- Lad kagen afkøle lidt i formen inden den vendes ud.
- lad kagen afkøle til den er lunken sæt kagen på et stykke bagepapir
- smør nu den lunke mandelkage med smeltet chokolade
- drys lidt mandel krokant på toppen af kagen.
- sæt kagen på et fad eller en fin dyb tallerken
❤️



