
Har du en Römertopf stående ?? Så kan du bage lækkert brød i den. Italiensk inspireret brød i bagt i en Römertopf.
Lækkert italiensk brød. Bagt med pizza mel og olivenolie.
Brødet er bagt i en Römertopf med låg på. Römertopf sættes i en kold ovn og brødet bages i 1 time og 15 min.
Du får et brød med en dejlig skorpe.
Jeg har været så heldig, at få en Römertopf som nok bare skulle havde være smidt ud. Den er jeg meget glad for. I weekenden har jeg prøvet den af med en Haresteg. Den blev også god.
Ander gode brød opskrifter : Formbrød med ymer, Franskbrød, Rosinbrød og boller eller Hvedebrød hævet på æblesurdej

tips
En Römertopf skal i bad inden du bruger den. Den skal stå i koldt vand i 10 min ( helt dækket af vand.)
Du kan også bruge en alm stegeso i stedet for en Römertopf ( den skal selvfølgelig ikke i bad )

Brød i Römertopf
4,5 dl vand
15 gr gær
2 tsk salt
1 tsk sukker
2 spsk. olivenolie
ca. 675 pizza mel
Olie til pensling af brød
- gær ud i koldt vand.
- salt, sukker og olivenolie tilsættes
- mel æltes i lidt af gangen
- æltes i ca. 10 min. gerne i en røremaskine
- kom dejen i en skål og dæk med låg eller husholdningsfilm
- sæt skålen koldt til næste dag
- Sæt Römertopffen i vandbad i 10 min
- læg et stykke bagepapir i bunden og halt op af siderne.
- vælt dejen fra skålen forsigtigt over i Römertopffen
- lav en flænge på langs af brødet med en skarp kniv.
- smør brødet med olie
- læg låget på Römertopffen
- sæt Römertopffen i en kold ovn. ( i midten på en bageplade )
- Tænd ovnen på 200 grader
- bag brødet i Römertopf i 1 time og 15 minutter
- tag Römertopffen ud af ovnen og tag forsigtigt låget af
- Lad det varme brød køle lidt af inden du lægger det på en rist.
❤



