Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  grundopskrifter,  Jule bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Franskbrød


hjemmebagt franskbrød

Er der noget som duften af hjemmebagt franskbrød ?? Nej vel… Sådan en skive nybagt franskbrød med birkes. Det er noget mange holder af. Med smør, marmelade, ost osv. Det kan man altså ikke gå helt galt i byen med.

En hel traditionel opskrift på franskbrød med birkes. Nemt og enkelt.

Dejlig brød med en rigtig god smag, blød krumme.

Andre lækre opskrifter på brød og boller : Formbrød med ymer, Speltbrød hævet med æblesurdej, Rosinbrød og boller, Æbleboller med kanel, eller Grove Hveder

tips

Der bliver dejlige 2 brød ud af denne portion hjemmebagt franskbrød

Form brødet nemt ved, at trykke dejen flad med hænderne. Fold enderne ( på den korte side ) lidt ind over dejen. Rul derefter dejen sammen på den lange side. Læg sammenføjningen nedad.

Birkes kan undlades

Du kan pensel franskbrødet med andet end æg f.eks. en sjat kold kaffe eller mælk.

Hjemmebagt franskbrød er meget fryse egnet



Franskbrød



3 1/4 del sødmælk

50 gr gør

100 gr smør

1 1/2 tsk. salt

1 tsk. sukker

Ca. 600 gr mel

Birkes ( hvide eller blå )



  1. smuldre gæren i en skål
  2. Lun mælk ( finger varmt ) sammen med smør lad det så lidt til smørret er smeltet
  3. Hæld i over gæret og rør det ud
  4. Tilsæt salt og sukker
  5. Rør mest i lidt af gangen
  6. Ælt dejen grundigt, den  må gerne klister lidt
  7. Drys dejen med lidt mel
  8. sæt den et lunt sted til den har dobbelt størrelse
  9. slå dejen ned og form 2 brød af dejen ( se tips )
  10. Sæt dem på en bageplade med bagepapir
  11. skær et par skrå ridser i hvert brød med en skarp kniv
  12. pensel franskbrødene med sammenpisket æg ( se tips )
  13. drys brødene med birkes
  14. Lad brødene hæve ca. 1 time
  15. bag brødene ved 200 gr i ca. 30 min. til de er fine brune
  16. afkøles på en rist

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×