Efterårs bagværk,  Gæstemad,  grundopskrifter,  Nytår,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Hvidløgsflutes


hvidløgsflutes
flutes med hvidløgssmør

Hjemmebagt hvidløgsflutes er et lækkert tilbehør til suppe, lasagne og meget andet. Dejlige flutes med  persille  hvidløgssmør.

Bløde hvidløgsbrød, med sprød skorpe. Hvidløgssmørret er rullet ind i dejen, som en roulade.

Der bliver 3 dejlige hjemmebagte  hvidløgsflutes, ud af denne portion. De er rigtigt gode at ha i fryseren. Skal blot varmes godt i ovn eller airfryer.

andre gode opskrifter på hjemmebagt brød og boller : Squash boller, Hvedebrød hævet på æblesurdej, Formbrød med ymer, Æbleboller med kanel eller Grove Hveder

hvidløgsflutes

tips

I stedet for at rør hvidløgssmørret selv kan du bruge kryddersmør du køber i supermarkedet, eller persillesmør som du tilsætter 2 fed hvidløg. til de har flutes med hvidløgssmør

Har du ikke en flutes form kan du sagtens bage dem på en alm bageplade med bagepapir.

Der bliver 3 hvidløgsflutes af denne portion

Hvidløgsbrød er fryseegnet



Hvidløgsflutes



Dej

25 gr gær

3  1/4 dl sødmælk

1 æg

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

60 gr smør ( blødt )

ca. 650 gr mel

Hvidløgssmør :

100 gr blødt smør

1 bund persille ( fint hakket )

2 fed presset hvidløg

et nip salt

Pynt :

æg til pensling



  1. Dej :
  2. Gær smuldres
  3. Opløses i lunket finger varmt mælk
  4. Æg, salt og sukker røres i
  5. Halvdel af mel røres i til det er jævnt
  6. Tilsæt blød smør og rør til det er rørt næsten ud
  7. Tilsæt resten af mel lidt af gangen til dejen
  8. Ælt dejen grundigt den må  gerne klister lidt på fingerne
  9. Lad den hæve til dobbelt størrelse et lun sted ( ca. 1 time )
  10. Hvidløgssmør:
  11. i mens rørs hvidløgs smørret af blødt smør, hakket persille, salt og presset hvidløg
  12. Dej æltes god igennem og deles i 3 portioner
  13. rul en af gange dejen ud til et rektangel på ca. 20 x 40 cm
  14. smør dejen med 1/3 af hvidløgs smørret.
  15. fold ender ( på den korte side ) lidt ind over og rul dejen sammen til en pølse på den lange side.
  16. klem dejen sammen i så den bliver lukket
  17. læg hvidløgs flutet i en flutes form ( se tips ) med sammenføjningen ned ad.
  18. og gentag nu med de andre 2 dejklumper.
  19. klip en række hak mønster i begge sider i dejen med en saks. ( billede )
  20. pensel med æg og lad dem hæve i 1/2 time
  21. sæt hvidløgsflutene i en 250 grader varm oven og skru ned på 200 grader.
  22. bag dem i ca. 25 min.
  23. afkøles på en rist.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×