
Hvidløgsflutes

Hjemmebagt hvidløgsflutes er et lækkert tilbehør til suppe, lasagne og meget andet. Dejlige flutes med persille hvidløgssmør.
Bløde hvidløgsbrød, med sprød skorpe. Hvidløgssmørret er rullet ind i dejen, som en roulade.
Der bliver 3 dejlige hjemmebagte hvidløgsflutes, ud af denne portion. De er rigtigt gode at ha i fryseren. Skal blot varmes godt i ovn eller airfryer.
andre gode opskrifter på hjemmebagt brød og boller : Squash boller, Hvedebrød hævet på æblesurdej, Formbrød med ymer, Æbleboller med kanel eller Grove Hveder

tips
I stedet for at rør hvidløgssmørret selv kan du bruge kryddersmør du køber i supermarkedet, eller persillesmør som du tilsætter 2 fed hvidløg. til de har flutes med hvidløgssmør
Har du ikke en flutes form kan du sagtens bage dem på en alm bageplade med bagepapir.
Der bliver 3 hvidløgsflutes af denne portion
Hvidløgsbrød er fryseegnet
Hvidløgsflutes
Dej
25 gr gær
3 1/4 dl sødmælk
1 æg
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
60 gr smør ( blødt )
ca. 650 gr mel
Hvidløgssmør :
100 gr blødt smør
1 bund persille ( fint hakket )
2 fed presset hvidløg
et nip salt
Pynt :
æg til pensling
- Dej :
- Gær smuldres
- Opløses i lunket finger varmt mælk
- Æg, salt og sukker røres i
- Halvdel af mel røres i til det er jævnt
- Tilsæt blød smør og rør til det er rørt næsten ud
- Tilsæt resten af mel lidt af gangen til dejen
- Ælt dejen grundigt den må gerne klister lidt på fingerne
- Lad den hæve til dobbelt størrelse et lun sted ( ca. 1 time )
- Hvidløgssmør:
- i mens rørs hvidløgs smørret af blødt smør, hakket persille, salt og presset hvidløg
- Dej æltes god igennem og deles i 3 portioner
- rul en af gange dejen ud til et rektangel på ca. 20 x 40 cm
- smør dejen med 1/3 af hvidløgs smørret.
- fold ender ( på den korte side ) lidt ind over og rul dejen sammen til en pølse på den lange side.
- klem dejen sammen i så den bliver lukket
- læg hvidløgs flutet i en flutes form ( se tips ) med sammenføjningen ned ad.
- og gentag nu med de andre 2 dejklumper.
- klip en række hak mønster i begge sider i dejen med en saks. ( billede )
- pensel med æg og lad dem hæve i 1/2 time
- sæt hvidløgsflutene i en 250 grader varm oven og skru ned på 200 grader.
- bag dem i ca. 25 min.
- afkøles på en rist.

