
Karamel spread

Karamel spread, en lækker fløjes blød karamel creme til f.eks. at smøre på et stykke ristede toastbrød. Men kan også bruges til kager og andet bagværk, desserter og andre søde sager som julekonfekt mm.
Det er meget nemt, at lave karamel spread selv, af få ingredienser. Sukker, smør og fløde.
Man kan, købe små glas salt caramel spread til en ret go pris. Men hjemmelavet karamel spread smager faktisk meget bedre. og slet ikke så svært at lave.
Så prøv, at lave karamel spread selv, ment og billigt…..
Andre gode opskrifter hvis du er vild med karamel : Karamelrand, Æble-karamelkage, Salt karamel popcorn, Karamel kakao, Pærekage med saltkaramel eller Karamel is kaffe
Denne karamel creme er perfekt til de her lækre Små karamel mazariner

tips
Du kan tilsætte et godt nip groft salt eller flage salt til karamel cremen, så bliver det til salt caramel spread.
Du kan også prøve, at tilsætte ca. 1 tsk. lakridspulver ( alt efter din smag ) til karamel cremen.
Tag karamel cremen ud af køleskabet et stykke tid før du skal bruge den. Så er den meget nemmere, at smører ud på brødet eller kagen.
Karamel spread
100 gr sukke
40 gr smør ( i små stykker )
1 dl piskefløde
lidt vaniljepulver
- Varm sikkert op i en gryde ved jævn varme til det er helt smeltet og lys gyldent ( du må ikke rør i sukkeret mens det smelter ).
- kom smørret i gryden og lad det smelte helt nu må du gerne røre i det.
- Hæld fløde og vanilje ( salt eller lakrids ) i gryden
- lad det koge til det er jævnt og begynder at tykne.
- hæld det op i et lille glas eller en skål
- sæt det til afkøling i køleskabet.
- opbevares i køleskabet
- Tag det ud før du skal bruge det så er det nemmere at smøre ud.
❤

