
Efterårskage

Efterårskage en skøn kage med æbler og karamel. En luksus kage med marcipan og ameretto ( italiensk mandel likør ). Pyntet med en dejlig karamelglasur og mandelflager.
Efterårskage er en skøn kage, som kan bages hele året. Men er selvfølgelig særlig oplagt når æblerne modner henover efteråret. En æblekage med marcipan gør altid lykke
Andre gode opskrifter med æbler: Bradepandekage med æbler, Gammeldags dansk æblekage, Æble marmelade med hyben og gulerod, Æblekage fra Bredstenen eller Hjemmelavet æblefedt

Tips:
Man kan bruge alle slags æbler til denne kage med æbler og kanel så har man nogle der er lidt runkne og kedelig kan de fint bruges til denne skønne kage med æbler og karamel.
En kage er bagt når den linder fra kanten af formen. så du behøves ikke stikke i en kage med en strikkepind.
En springform på ca. ø 26 cm eller en lille bradepande på ca. 20×30 cm passer fint til denne efterårskage
Efterårskage
Karamelglasur;
100 gr sukker
50 gr smør
1 dl sødmælk
Kagedej:
150 gr smør
250 gr sukker
3 æg
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
75 gr marcipan i små stykker
1 spsk. Ameretto ( mandel likør )
1 tsk. bagepulver
200 gr mel
fyld:
4 æbler
Pynt:
mandel eller nøddeflager
- Karamelglasur:
- Start med, at lave karamel glasuren
- smelt sukkeret ved jævn varme til det er helt smeltet og lys gyldent. ( du må ikke røre i sukkeret mens det smelter )
- rør smørret i og lad det smelte-
- tilsæt sødmælken og lad det koge til det er jævnt og begynder , at tykne.
- hæld det i en skål, som sættes til afkøling i køleskabet.
- rør i det engang i mellem mens det køler af.
- Når det er kølet helt af røres grundigt i karamelmassen, til den er jævn og begynder at blive hvidt ( der skal røres grundigt ).
- Kagedej :
- Pisk smør, sukker, vanilje, marcipan i små stykker og æg, samt mandel likør grundigt i nogle minuter med håndmixer eller i røremaskine. Den skal være hvid og luftig.
- Tilsæt mel og bagepulver og rør langsomt til melet er blandet i dejen.
- Rør derefter kraftigt i et lille øjeblik.
- Fyld dejen i en smurt, springform eller lignede ( se tips .)
- Fyld
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
- tryk æblebådene lidt ned i dejen.
- bag kagen i alm ovn ved 175 grader i ca. 45 min eller til den linder fra kanten af formen og er fin brun.
- Lad kage køle helt af.
- sæt den kolde efterårskage på et fad
- smør karamelglasuren oven på kagen og drys med mandelflager
❤

