Efterårs bagværk,  Efterårs desserter,  vinter bagværk,  vinter desserter

Æblekage fra Bredstenen


Æblekage fra bredstenen
kage med æbler og kanel

Det her er en opskrift fra min mors gemmer, men uden marcipan. Det er noget jeg begyndt at putte i engang, jeg havde noget der var ved løbe på datoen. – Og det blev kagen jo altså bestemt ikke ringere af. Tværtimod den blev mega go´. Så blev til en meget lækker Æblekage fra Bredstenen, En skøn kage med æbler, kanel og marcipan

Smager skønt af æbler, marcipan og kanel. – Og hvis du serveres lun med vanilje is, creme fraiche eller flødeskum til bliver den extra lækker.

Æblekage fra Bredstenen er en rigtig klassiker her hos os. Bliver bagt, mange gange i løbet af efteråret og vinteren. Det er en nem og hurtig kage, der altid er go.

Andre gode opskrifter med æbler: Bradepandekage med æbler, Gammeldags dansk æblekage, Æble marmelade med hyben og gulerod eller Hjemmelavet æblefedt

Tips:

Man kan bruge alle slags æbler til denne kage med æbler og kanel så har man nogle der er lidt runkne og kedelig kan de fint bruges til denne skønne kage.

En kage er bagt når den linder fra kanten af formen. så du behøves ikke stikke i en kage med en strikkepind.

En springform på ca. ø 26 cm eller en lille bradepande på ca. 20×30 cm passer fint til denne æblekage fra Bredstenen



Æblekage fra Bredstenen:



150 gr smør

250 gr sukker

3 æg

1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje

75 gr marcipan i små stykker

1 tsk bagepulver

200 gr mel

fyld:

4 æbler

1 spsk. sukker

1 tsk. st. kanel

mandel eller nøddeflager



  1. Pisk smør, sukker, vanilje, marcipan i små stykker og æg grundigt i nogle minuter med håndmixer eller i røremaskine. Den skal være hvid og luftig.
  2. Tilsæt mel og bagepulver og rør langsomt til melet er blandet i dejen.
  3. Rør derefter kraftigt i et lille øjeblik.
  4. Fyld dejen i en smurt tærteform, springform eller lignede ( se tips .)
  5. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
  6. Fyld
  7. tryk æblebådene lidt ned i dejen.
  8. Drys med sukker blandet med kanel og mandelflager
  9. bag kagen i alm ovn ved 175 grader i ca. 40 min eller til den linder fra kanten af formen og er fin brun.
  10. Æblekage fra Bredstenen spises lun med vanilje is, flødeskum eller creme fraiche

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×