Året på Bredstenen
æble marmelade med hyben og gulerod
marmelade

Æble marmelade med hyben og gulerod


æble marmelade med hyben og gulerod

Gulerødder i marmelade ??? – Ja den er god nok….. Blandet med æbler og hyben og lidt lime. En rigtig skøn blanding…… – Nemlig, æble marmelade med hyben og gulerødder

En skøn marmelade på et stykke brød. Æble marmelade med hyben og gulerødder har en fantastisk smag og smuk farve.

Andre gode marmelade opskrifter: Hyben marmelade med citron, 2-3-4 marmelade med vanilje og lime eller Ananas marmelade med havtorn og chili

tips

Det tager tid, at ordne hyben. det er nemmest hvis de ikke er alt for modne. Læg de udstenede hyben i en stor skål. Fyld skålen med vand og rod godt rundt i vandet med hænderne. Fisk kernerne op med fingrene, ud over kanten på skålen.

Jeg bruge altid sylte sukker det er nemt og med et godt resultat hver gang.

Du kan bruge citronsaft i stedet for lime.



Æble marmelade med hyben og gulerod.



100 gr ordnede hyben

2 æbler skrællet og i tern( ca. 300 gr )

2  fint revet gulerødder ( ca. 200 gr )

2 spsk. lime saft

600 gr syltesukker

Atamon eller spiritus til skylning af glas



  1. Skær de ordnede hyben i små stykker
  2. kom dem i en gryde, sammen med æbletern, revet gulerod, syltesukker og limesaft.
  3. kog marmeladen i 2 – 3 min under omrøring
  4. skum evt. for hyben kerner.
  5. Kom marmeladen på rengjort atamon eller spiritus skyllede glas.
  6. luk straks glassene med låg.
  7. sæt glassene på et rent viskestykke til afkøling
  8. opbevares mørkt og køligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×