Året på Bredstenen
Efterårs bagværk,  Efterårs desserter

Pæretærte med hindbær


Lige nu er der både pære og hindbær i haven. Hindbær og pærer går rigtig godt sammen. Så prøv , at bage denne her pæretærte med hindbær…… – Den er simpelthen bare go……..

Vi har et pæretræ i haven, ja vi har flere, der bliver modne på forskellige tider. Så bliver der lavet Syltede pære i fryseren og Pærekage. – Også denne her skønne pæretærte med hindbær.

Nogle år bugner træerne af pære. Andre år er der få pærer på. Det er 3 forskellige sorter. Et af pæretræerne er henkognings pære. De kan gemmes et par måneder i en trækasse på havebordet. Og de er helt perfekte til Syltede pære i fryseren. De andre skal spises eller bruges når de er modne.

Gode opskrifter med pære: Pærekage med saltkaramel, 2-3-4 marmelade med vanilje og lime og Pærekage

Pyrus communis, a vintage illustration of a pear. Digitally enhanced from our own plate.

Tips

Kan bages i et alm tærtefad eller en tærteform med løs bund

👉 Køb tærteform med læs bund ø 30 cm her 👈

 

Både røde og gule hindbær kan bruges.

Både perlesukker og alm sukker kan bruges til at drysse over kagen inden den bliver bagt.

Den smager dejligt med vanilje is, flødeskum eller creme fraiche til.



Pæretærte med hindbær



Tærtedej

200 gr mel

50 gr mandel mel

1 spsk. flormelis

100 gr smør

1 æg

fyld

4-6 friske pære

ca. 50 gr friske hindbær

mandeldej

100 gr smør

100 gr marcipan i små stykker

60 gr flormelis

2 æg

2 spsk. hvedemel

Pynt

perlesukker eller sukker



  1. Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
  2. tilsæt æg.
  3. ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
  4. smør en tærteform ca. ø 30 cm
  5. tryk dejen ud i tærteformen ( kan også rulles ud )
  6. læg stanniol over dejen i formen og hæld tørret bønnen eller ris oven på stanniolen.
  7. bag tærtebunden i 20 min ved 200 grader.
  8. afkøl tærtebunden lidt
  9. Mandeldej
  10. pisk smør, marcipan, flormelis og æg godt sammen til det er hvidt og luftigt.
  11. pisk melet i .
  12. Fyld
  13. skræl pærerne, skær dem over og bor kernehuset ud med en spids kniv.
  14. skær riller i pærerne ( lige som hasselback kartofler )
  15. hæld mandeldejen over den bagte tærtebund og læg pærerne med rillerne opad.
  16. læg hindbær i mellem pærerne.
  17. drys lidt perlesukker over pærerne.
  18. bag tærten ved 200 grader i ca. 40 min til den er fin lysebrun.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×