Året på Bredstenen
blommetærte
Efterårs bagværk,  Efterårs desserter

Blommetærte


blommekage

Lige nu er det blommetid…. – Mine blommetræer har bugnet af blommer i år. Dejlige blommer, der modner på forskellige tidspunkter. Lige nu er det Victoria blommerne der er modne. I år er det nogle store flotte blommer der er på træet. Lige til at bage en skøn blommetærte af

En skøn tærte med sprød lækker bund. Med en mandel dej med masser af halve blommer trykket ned i dejen. Denne skønne blommekage kan spises kold eller lun, med en klat flødeskum til.

Tips

Kan bages i et alm tærtefad eller en rund eller firkanter tærteform med løs bund.

Denne skønne blommekage smager dejligt med en klat flødeskum til.



Blommetærte



Tærtedej

200 gr mel

50 gr mandel mel

1 spsk. flormelis

100 gr smør

1 æg

fyld

10 -15 blommer

mandel dej

100 gr smør

100 gr marcipan i små stykker

60 gr flormelis

2 æg

2 spsk. hvedemel

Pynt

perlesukker eller sukker



  1. Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
  2. tilsæt æg.
  3. ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
  4. smør en tærteform
  5. tryk dejen ud i tærteformen ( kan også rulles ud )
  6. læg stanniol over dejen i formen og hæld tørret bønnen eller ris oven på stanniolen.
  7. bag tærtebunden i 20 min ved 200 grader.
  8. afkøl tærtebunden lidt
  9. Mandel dej
  10. pisk smør, marcipan, flormelis og æg godt sammen til det er hvidt og luftigt.
  11. pisk melet i .
  12. Fyld
  13. Udsten blommerne
  14. hæld mandeldejen over den bagte tærtebund.
  15. læg de halve blommer i et fint mønster i mandel dejen.
  16. drys lidt perlesukker eller sukker over blommerne..
  17. bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min til den er fin lysebrun.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×