Lille Eriks blommesalat
Hvorfor den hedder denne her salat, så lille Eriks blommesalat ?? – Forklaringen er den, at en aften, kom lille Erik og ville snakke om noget. Han snakker meget, så han blev inviteret til at spise med. Den stod på Orange marineret skinke culotte og blommesalat. Lille Erik spiste godt. Tog fadet med blommesalat og tømte det alt mens han sagde det smager nu godt. Det år var der så mange blommer, at vi brugte dem vi kunne, kom i fryseren og gav dem væk. ;em det er nu også en dejlig salat med blommer…….
Vi har tre blommetræer i haven, heldigvis bliver de ikke modne på sammen tid. Nogle år er der 10 blommer på og andre år bugner træerne med blommer. Så er det med at bruge dem til alt muligt: Blommegratin med kokos, Blomme trifli, Blomme bradepandekage, Blomme marmelade med vanilje, Blommegrød, Blomme vendekage med kokos, eller måske en Blommekage a la Anders And:,
Tips
Du kan sagtens bruge en anden slags sprød salat i stedet for kinakål til denne salat med blommer .
Orangeblomstvand kan undlades
Lille Eriks blommesalat
½ kinakål
10-12 blommer
ca. 50 gr valnødder
ca. 10 blade frisk mynte
Dressing
1 spsk. valnødolie
1 tsk. orangeblomstvand
1 spsk. lime eller citron saft
ca. ½ tsk. sukker
salt
frisk kværnet peber
- Fjern de yderste blade på kinakålen.
- Snit det halve meget fint og skyl det grundigt.
- lad det afdryppe.
- skyl blommerne og ta sten ud.
- skær dem i kvarte.
- Læg den snittede kinakål i et dybt fad
- læg blommerne pænt over.
- hak valnødderne groft og drys dem over salaten.
- Pynt med mynte blade
- rør en dressing hæld den over salaten.
- lad den trække lidt.
❤