Året på Bredstenen
blomme marmelade blommer i madeira
marmelade,  marmelade sommer

Blommer i Madeira marmelade


blommer i madeira marmelade

Det der med, at komme forskellige spiritus, vin eller krydderier i marmelade. Er jeg blevet lidt vild med, at lege med. Det er gi en anden ny og spændende smag til gamle klassiker. Her er det min blommer i madeira marmelade. Så er du vild med blommer i madeira. Du ved de der chokolade tærter med plum i madeira. Uha de er go !!! Så skulle du prøv denne her marmelade.

En skøn frisk blomme marmelade med masser af madeira. Perfekt til brødet eller fyld i kager. Det er en utrolig smuk rød-orange farve denne marmelade får.

Andre opskrifter med blommer: Blomme trifli, Blommegratin med kokos, Blommekage a la Anders A. Blomme marmelade med vanilje

Tips

Jeg bruger altid syltesukker, det er så nemt, at bruge med et perfekt resultater.

Mørke blommer er bedst til denne marmelade.

Hvor meget madeira, du kommer er lidt efter smag og behag. Jeg personligt syntes den skal være intenst.

Moser du lidt i den ny kogt marmelade med en kartoffel moser. Fordeler blomme stykkerne sig i hele glasset. I stedet for at lægge sig i overfladen.



Blommer i Madeira marmelade



1 kg udstenet mørke blommer

1 kg syltesukker’

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

1 -1½ dl madeira

atamon eller spiritus til skylning af glas



  1. Skyl og udsten blommerne
  2. kom dem i en gryde, sammen med syltesukker, vanilje og madeira.
  3. kog det op og laf det koge ved svag varme i 3 min.
  4. ta det fra varmen
  5. mos det evt. lidt med en kartoffelmoser.
  6. smag om der skal mere madeira i. ( kog det op igen, hvis de tilsætter mere madeira )
  7. kom det på små atamon eller spiritus skyllede glas.
  8. luk strakt glassene og stil dem på et rent viskestykke .
  9. Sæt mærkater på glassene
  10. opbevar blommer i madeira marmeladen køligt og mørkt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×