Syltede pære
grundopskrifter,  syltning diverse

Syltede pære i fryseren


Syltede pære

Ja, den er god nok……. – Syltede pære i fryseren……… Før hen henkogte jeg pære i ovnen, det var besværligt og flere gange kunne vi ikke åbne låget eller også var de dårlige. Men en formiddag for mange år siden. Hørte jeg i radioen, en dame der frøs dem ned i lagen i plast bøtter. Jeg tænkte det må prøves…… – Men jeg også lidt betænkelig hvordan de smagte og konsistens af dem.

Det skulle prøves… – Og der blev jeg meget overrasket, de blev altså så go… Siden har jeg hvert efterår lavet en stor gryde pære, så der er til hele vinteren.

Syltede pære kan servers til steg, desserter eller med vaniljeflødeskum. Ingen juleaften uden syltede pære i fryseren til andestegen…… – Så bliver der ballade.

Det skal helst være hård “tørre” pære ( henkogningspære / syltepærer ). Man bruger til syltede pære, de bliver bedst. Jeg har et Clapps Favorite træ i haven og det gir godt næsten hvert år. De er ikke gode som spise pære eller til at presse most af. Men de kan gemmes i en kasse udenfor i et stykke tid ( kommer frost skal men dække kassen med et tæppe eller ligene ). De er også gode til en Pærekage.

Tips

De skal blot tøes op i lagen i køleskab. Har man glemt at tage dem op af fryseren kan man nå det alligevel. Læg de frosne pære med lage i en stor skål og sæt dem et lidt lunt sted.

Askorbinsyre tilsættes så de ikke så nemt bliver brune

Pære med vaniljeflødeskum:

syltede pære

1/4 dl piskefløde,

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. Vaniljesukker:

1-2 tsk. sukker.

fløden piske stiv og smages til med vanilje og sukker.

servers til de syltede pære eller anden henkogt frugt ananas eller ferskener på dåse.



Syltede pære i fryseren



ca. 10 kg henkognings pære

Lage

4 liter vand

1 kg sukker

8 askorbinsyre tabletter ( C-vitamin )

1 stang vanilje



  1. Kog en lage af vand, sukker, ascorbinsyre tabeller og vaniljestænger der er flækket og klippet i små stykker på 2-3 cm.
  2. skræl pærerne og flæk dem, bor kærnehuset ud med en spids kniv, og læg dem ned i laden med det samme.
  3. kog pærerne til de er møre og begynder at blive klare.
  4. ta dem fra varmen
  5. fordel pærerne i plastbøtter til madvare.
  6. hæld lage over og fordel vaniljestykkerne i bøtterne.
  7. lad dem afkøle lidt.
  8. læg låg på bøtterne, kom dem i en dybfrostpose ( det griser med sukkerlage i fryseren. )
  9. Sæt bøtterne plant i fryseren til de er frosne.
  10. kan holde sig 1 års tid i fryseren.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×