
Pærekage

Måske har du et par pære i fugtskålen der er ved, at blive lidt kedelige i det ?? Så bruge dem til denne pærekage i stedet for at smide dem ud.
Eller du er måske den lykkelig ejer af et pæretræ i haven ??? – Vi har rigtig mange pære på vores træerne i år. Vi kan jo ikke nå at spise alle sammen friske inden de bliver overmodne. Så prøv at lav denne kage med pære-
Denne lækre pærekage med masser pære, marcipan. Smage bare helt fantastisk. Den er krydret med stødt koriander, som jeg syntes er en god kombination. – Uha lun med en klat flødeskum eller creme fraiche eller vaniljeis…

Tips
Alle typer pære kan bruges til denne kage med pære.
Har du nogle syltede pære i overskud kan de fint bruges til denne pærekage i stedet for friske pærer.
En kage er bagt, når den linder fra kanten af formen.
Pærekage:
125 gr smør
250 gr sukker
75 gr marcipan skåret i små stykker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker se Vanilje ( sukker )
3 æg
1 tsk. bagepulver
200 gr mel
Fyld:
3-4 pære
1 tsk. st. koriander.
2 spsk. sukker
nødde eller mandelflager
- Pisk smør, sukker, æg, marcipan, vanilje og sammen et par minutter til det er luftigt og hvidt.
- bland mel og bagepulver i dejen og rør langsomt til melet er væk pisk derefter kraftigt et øjeblik.
- hæld dejen i en smurt springform eller tærteform.
- skræl pærerne og skær dem i både.
- læg pærer bådene i et mønster de skal ikke trykkes alt for meget ned i dejen.
- bland sukker og st. koriander og drys over dejen.
- drys lidt nødde eller mandelflager
- bag pærekagen i ca. 50 min ved 175 grader. Eller til dem linder fra kanten og er fin brun.
- pærekagen spises lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum
❤

