Pærekage med saltkaramel
Pærekage med saltkaramel den er go… Skøn kage med pærer og saltkaramel. Rigtig lækker pære kage til en hyggestund, måske med lidt vanilje is, creme fraiche eller flødeskum til.
Kagen er med friske pærer stykker og hjemmelavet saltkaramel. Pære og saltkaramel går godt sammen.
Andre gode opskrifter med pærer: Pæretærte med hindbær, Pærekage eller Syltede pære i fryseren
tips
En kage er altid bagt når den linder fra formen den er bagt i.
Alle pærer kan bruges, og har du et par i frugtskålen der ser lidt kedelige ud er de perfekte til denne skønne pære kage med saltkaramel.
👉 Du finder en masse dejlige bageforme mm på KitchenOne DK 👈
Pærekage med saltkaramel
Saltkaramel
100 gr sukker
50 gr smør ( i små klatter )
1 dl fløde
1/4 tsk. groft salt
Dej
125 gr smør
200 gr sukker
3 æg
1/4 tsk. vanilje eller 1 tsk. god vaniljesukker se Vanilje
1 tsk. bagepulver
225 gr mel
fyld
3- 4 skællede pære i tynde både
- Start med at lave salt karamellen
- Saltkaramel
- Kom sukker i en gryde
- varm det op til det smelter og bliver gyldent uden at branke.
- kom smør i gryden
- varm det op så det koger
- hæld fløden langsomt i
- kog det sammen til det tykner og har en flot karamelfarve
- tilsæt gr salt
- lad det køle af mens du laver dejen til kagen
- Dej
- Pisk smør, sukker, æg og vanilje et par minutter til det hvidt og luftigt
- tilsæt mel og bagepulver
- rør ved lav hastigtighed til melet er væk
- pisk derefter kraftigt et øjeblik
- hæld dejen i en smurt tærteform ø 26 cm, springform eller en lille bradepande ca. 20 x 30 cm
- varm saltkaramellen til den er ensartet ( den skiller måske )
- Bred saltkaramellen oven dejen
- tryk pære bådene lidt ned i dejen i et fint mønster
- bag kagen ved 175 grader i ca 45 minutter eller til den linder fra kanten af formen og er smuk brun
- lad kagen afkøle inden der skæres af den
❤