Året på Bredstenen
Efterårs bagværk,  vinter bagværk

Pærekage med saltkaramel


pærekage med saltkaramel

Pærekage med saltkaramel den er go… Skøn kage med pærer og saltkaramel. Rigtig lækker pære kage til en hyggestund, måske med lidt vanilje is, creme fraiche eller flødeskum til.

Kagen er med friske pærer stykker og hjemmelavet saltkaramel. Pære og saltkaramel går godt sammen.

Andre gode opskrifter med pærer: Pæretærte med hindbær, Pærekage eller Syltede pære i fryseren

tips

En kage er altid bagt når den linder fra formen den er bagt i.

Alle pærer kan bruges, og har du et par i frugtskålen der ser lidt kedelige ud er de perfekte til denne skønne pære kage med saltkaramel.

👉 Du finder en masse dejlige bageforme mm på KitchenOne DK 👈 



Pærekage med saltkaramel



Saltkaramel

100 gr sukker

50 gr smør ( i små klatter )

1 dl fløde

1/4 tsk. groft salt

Dej

125 gr smør

200 gr sukker

3 æg

1/4 tsk. vanilje eller 1 tsk. god vaniljesukker se Vanilje

1 tsk. bagepulver

225 gr mel

fyld

3- 4 skællede pære i tynde både



  1. Start med at lave salt karamellen
  2. Saltkaramel
  3. Kom sukker i en gryde
  4. varm det op til det smelter og bliver gyldent uden at branke.
  5. kom smør i gryden
  6. varm det op så det koger
  7. hæld fløden langsomt i
  8. kog det sammen til det tykner og har en flot karamelfarve
  9. tilsæt gr salt
  10. lad det køle af mens du laver dejen til kagen
  11. Dej
  12. Pisk smør, sukker, æg og vanilje et par minutter til det hvidt og luftigt
  13. tilsæt mel og bagepulver
  14. rør ved lav hastigtighed til melet er væk
  15. pisk derefter kraftigt et øjeblik
  16. hæld dejen i en smurt tærteform ø 26 cm, springform eller en lille bradepande ca. 20 x 30 cm
  17. varm saltkaramellen til den er ensartet ( den skiller måske )
  18. Bred saltkaramellen oven dejen
  19. tryk pære bådene lidt ned i dejen i et fint mønster
  20. bag kagen ved 175 grader i ca 45 minutter eller til den linder fra kanten af formen og er smuk brun
  21. lad kagen afkøle inden der skæres af den

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×