Hyben marmelade med citron
Vi plukker hyben hos en ældre mand. Han kommer flere gange og fortæller der er mange hyben og havtorn i år og de er ved at være modne. Jeg tror han måske godt ved der falder et par glas Hyben marmelade med citron af 😊. Og så skal vi se hans stolthed, åkanderne i hans lille mose.
Hyben er noget være noget at gøre i stand. De skal helst ikke være for modne så er det nemmest at få kernerne ud. Og det ta tid. Min mor og jeg sidder og snakker hyggeligt måske noget go musik til. Så går det lidt nemmere.
Man skær dem over og skraber kernerne ud med en urtekniv. Lægger dem i et stort fad og fylder fadet med vand. Så roder med rundt, kernerne samler sig så man kan samle dem med hænderne og ud over kanten på fadet. Også det tager tid 😊.
Men det der kommer ud af det er skønt. Hyben marmelade med citron smager dejligt på et stykke brød eller ovenpå en ostemad.
Ander gode marmelade opskrifter : Nektarin marmelade med gulerod, Brombær marmelade med lime og rom, Æble kvæde marmelade med vanilje eller Blommer i Madeira marmelade
tips
Kan laves af friske hyben eller frosne optøet hyben.
Jeg bruger altid syltesukker, det er nemt og altid et godt resultat.
Hyben marmelade med citron
500 gr udstede hyben
1 stor øko citron
700 gr syltesukker
2 dl vand
atamon eller spiritus til skylning af glas
- Det ordnede hyben lægges i en gryde med syltesukker, citronsaft, citronskal og vand
- Varm det op til det koger.
- Lad det koge 5 min. ved lavt blus med omrøring en gang imellem
- Fjern kerner med en ske der kommer helt sikkert flere frem.
- Ta det af varmen og mos det lidt med en kartoffelmoser.
- Fjern igen kerner
- Hæld marmelade på små rengjort glas skyllet i atamon eller spiritus.
- Luk glassene straks
- Sæt dem på det viskestykker til de er kolde.
- Opbevares mørkt og køligt.
❤