Brombær marmelade med lime og rom
Nu modner brombærrene på brombærbusken. Sommeren går på held det bliver efterår og fugtigere i vejr. Disse dejlige sort brombær skal plukkes hurtigt, når det er lidt fugtigt i vejret. Ellers sidder de bare og bliver mugne. De skal også også hurtigt laves til marmelade f.eks. denne helt fantastiske Brombær marmelade med lime og rom , eller Råsyltede brombær med lime eller fryses. Tåle ikke af stå længe efter de er plukkede, så mugner de.
Du kan finde brombær i skoven, skovkanten eller i krat, de er små og smagsfulde. Eller måske har du allerede en brombær busk i haven med eller uden torne. Dem uden torne gir nogle super flotte store smagsfulde bær.
Denne her dejlig marmelade med lime og rom er helt fantastiks til en gang Pandekager, men også på et stykke brød.
jeg er blevet lidt tosset med det der at blande forskelligt i marmelade. Så som krydderier og spiritus. Det gir en helt anden smags nuance på gammel kendinge – fornyelse.
Andre gode opskrifter med brombær: Brombær kage, Brombær likør og Hindbær brombær marmelade
tips
Jeg bruger altid syltesukker. Syltesukker er så nemt at arbejde med, samtidig med det altid gir et godt resultat.
Du kan skylle glassene i rom eller andet spiritus i stedt for atamon.
Du kan bruge friske eller frosne optøet brombær.
Bruger frosne bær kan du med fordel optø dem i den gryde du vil koge marmeladen i. Tag dem op aftens før sæt gryden koldt. Næste dag kom syltesukker i gryden og kog marmeladen.
Husk at bruge øko lime, da alm er sprøjtet.
Brombær marmelade med lime og rom
400 gr brombær
400 gr syltesukker
saften 1 lime
revet skal af ½ øko lime
4 spsk. rom
- skyl og nip brombærrene
- kom dem i en gryde, sammen med syltesukker, rom og revet lime skal/saft
- kog det op og lad det koge i 2 minutter.
- tag det fra varmen
- kom det straks på rengjorte atamon eller spiritus skyllede glas
- luk straks glassene
- stil glassene til afkøling på et rent viskestykke
- opbevares mørkt og køligt.
❤