Charlotte kage
Charlotte kage er kage der minder lidt om en drømmekage. Let og luftig kage med lækker kokosglasur ovenpå. – Men enkel at bage og en rigtig go kage 😋
Denne her opskrift på Charlotte kage er en gammel opskrift. Håndskrevet gemt i en mappe der lidt slidt i det. Kagen her har jeg bagt mange gange. Specielt kan jeg huske engang da jeg har været måske 12 år eller deromkring. Min mormor, led meget af gigt, og var på et ophold på gigt sanatoriet i Skælskør. Jeg havde bage denne her kage vi havde med derned en søndag eftermiddag. Vi sad øverst oppe i en bygning med en god udsigt. Min mormor, sagde det var en rigtig god kage.
Andre gode kage : Lækker kage med æbler og marcipan, August kage, Toscakage eller Marcipan sandkage
Tips
Charlotte kage minder lidt om den klassiske drømmekage
Kagen passer til den lidt stor springform eller lille bradepande.
Også god som bradepandekage, lav blot dobbelt portion.
Du kan altid se om en kage er bagt når den linder fra kanten af bageformen.
Charlotte kage:
75 gr smør
225 gr sukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. Vanilje
4 æggeblommer
200 gr mel
2 tsk. bagepulver
1½ dl mælk
Fyld
75 gr kokosmel
150 gr brunfarin
100 gr smør
3 spsk. mælk
- Pisk smør, sukker, vanilje og æggeblommer til det er hvidt og luftigt.
- bland mel og bagepulver og rør det langsomt i æggemassen. i mens hælds mælken langsomt i.
- rør dejen sammen ved høj hastighed i et øjeblik.
- kom dejen i en smurt springform eller lille bradepande.
- bage kagen ved 175 grader i 25 min.
- I mens laves fyldet
- Fyld
- Kom alle ingredienser til fyldet i en gryde
- lad det få et opkog.
- når kagen har bagt i 25 min tages den ud og fyldet fordeles forsigtigt oven på den varme kage.
- sæt den tilbage i ovnen i 10 min..
❤