Året på Bredstenen
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Gode idéer,  Jule bagværk,  Påske lækkerier,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Toscakage


toscakage
tosca tærte

En toscakage er altid go….. En rigtig lille lækkerbisken…… Tilmed er det en rigtig go gammel klassiker. Måske kendt som en tosca tærte

Luftig og let kage med en dejlig sprød mandelglasur på toppen. Meget lækker kage på et kaffebord. Skåret i mindre firkantet stykker, smukt på et fint fad.

tips

I stedt for mandelflager kan du bruge nøddeflager eller grofthakket smutte mandler.

En kage er baget når den linder fra kanten af bageformen. Ikke noget med at stikke i kagen og den falder sammen. Med mindre man kan li en “faldesammenkage ” altså

Kan bages i en springform så vil jeg kalde kagen for en Tosca tærte.



Toscakage



Dej

180 gr sukker

3 æg

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje 

180 gr smeltet smør

1 tsk. bagepulver

150 gr mel

mandelglasur

50 gr mandel flager

75 gr sukker

50 gr smør

1 spsk. mel

2 spsk. mælk eller fløde.



  1. Dej
  2. Pisk sukker æg og vanilje hvidt og luftigt.
  3. tilsæt det smeltede afkølede smør og pisk lidt
  4. bland mel og bagepulver
  5. rør det hurtigt i dejen
  6. hæld dejen i en lille smurt bradepande ( 20 x30 cm ).
  7. Bag toscakage ved 180 gr i ca 25 minutter
  8. imens koges mandelglasuren.
  9. Mandelglasur
  10. kom alle ingredienser i en gryde
  11. giv det et opkog
  12. lad det afkøle lidt
  13. når kagen er bagt i 25 min hældes den lunke mandelglasur ovenpå kagen
  14. fordel mandelglasuren over hele kagen
  15. bag kagen videre i ca. 15 min eller til mandelglasuren er fin gylden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×