Brombær kage
Brombær kage en skøn kage med friske brombær… I august modner brombærrene. De næsten sorte brombær med deres helt egen smag. Har du dem ikke i haven kan du være heldig, at finde den langs hegn og skov.
Brombær kagen er bagt med friske brombær, marcipan og hvid chokolade. God som lidt lækkert til kaffen eller en dessert. Spies gerne lun med creme fraiche, flødeskum eller vanilje is.
Andre gode opskrifter med brombær: Brombær likør, Brombær marmelade med lime og rom og Råsyltede brombær med lime
Tips:
I stedet for at stikke i kagen for at se om den er bag. Kan man se om den er bagt når den linder fra kanten.
Du kan bruge rå marcipan , bage marcipan eller parcipan til denne kage med brombær. Jeg syntes selv, at parcipan eller bage marcipan giver en mere intens marcipan smag i den færdige kage med brombær.
Mørkt Muscovadosukker eller mørkt farin kan erstattes af rørsukker eller alm sukker
Brombær kage
125 gr smør
200 gr sukker
3 æg
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1½ tsk. go vaniljesukker se Vanilje
75 gr marcipan i små stykker
1 tsk. bagepulver
200 gr mel
75 gr groft hakket hvid chokolade
fyld:
ca. 250 gr friske brombær
1 spsk. mørkt Muscovadosukker eller mørkt farin
mandel eller nøddeflager
- Pisk smør, sukker, vanilje og æg grundigt i nogle minuter med håndmixer eller i røremaskine.
- Tilsæt marcipan og rør godt.
- Tilsæt mel og bagepulver
- rør kun til dejen er blandet godt sammen, derefter på fuld hastighed i et øjeblik.
- vend den groft hakket chokolade i
- Fyld dejen i en smurt tærteform eller springform.
- bland brombær og mørkt Muscovadosukker i en skål
- Fordel brombærrene over på dejen.
- Drys med mandel eller nøddeflager
- bag kage i alm ovn ved 175 grader i ca. 40 min eller til den linder fra kanten af formen.
- servers lun med flødeskum, vanilje is eller creme fraiche
❤