
Appelsin dessert med ymercreme

Lækker og nem dessert med appelsiner. Appelsin dessert med ymercreme er en dejlig vinter dessert.
En dejlig frisk ymercreme med appelsiner, makroner og lidt portvin.
Når appelsinerne er bedst her i januar og februar. De store dejlige, søde appelsiner, de er simpelthen perfekte til denne dessert…. Personligt holder meget af de store græske appelsiner, der netop er i sæson i jan – feb.
Og blodappelsiner eller røde appelsiner, hvis man kan finde den altså. De er rigtig gode også til denne dessert med appelsiner. Blodappelsiner smager helt fantastiske på deres helt egen blodappelsin måde.
Viste du, at appelsin betyder ”Æblet fra Kina “
Andre gode opskrifter med appelsiner : Appelsintærte, Appelsin fromage, Appelsin marmelade, Appelsin trifli eller Appelsinkage
Se mit Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt

Tips
Portvin kan helt undlades eller erstattes af sherry eller Madeira
Små italiensk markoner er rigtig go, men kan være meget svære at få fat i. Finder du nogle. Så snyd ikke sig selv for , at prøve dem
Kan laves i høje glas, portion glas eller i en glasskål
Appelsin dessert med ymercreme
4 appelsiner eller blodappelsiner
100 gr makroner gerne små italienske
2- 3 spsk. Portvin ( efter smag )
Ymercreme:
5 dl ymer
2½ dl piskefløde
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vanilje sukker se Vanilje
ca. 2 tsk. sukker
pynt:
Makroner eller Appelsin stykker
- Pil appelsinerne
- Skær dem ud i små stykker og fjern evt. kerner
- Fordel appelsinstykkerne i høje glas eller en glasskål
- knus makroner over appelsinerne
- dryp lidt postvin over. ( se tips )
- Ymercreme.
- Pisk fløde stiv med sukker og vanilje
- Vend ymer i flødeskummet
- smag den til med vanilje og sukker
- fordel ymercremen over appelsinerne i skålen
- Pynt med makroner eller appelsin stykker
- sæt den kold i køleskab til de skal serveres.
❤
