Appelsinkage
Det er lige årstiden nu til at bage en appelsinkage……. Appelsinerne er sæson nu…. Store lækre søde appelsiner…. De kalder på, at bliver brugt…
Du kunne f.eks. prøve denne her lækre appelsinkage. Den nybagte kage er overhældt med en appelsinlage. Det gør den ekstra lækker.
Formkage med masser af appelsin, marcipan og orangelikør. Bagt i en form med en skorsten. Overhældt med en lage af appelsin.
tips
Husk at brug øko appelsiner, da de almindelige er sprøjtet.
En kage er bagt når den linder fra formen. Du behøver derfor ikke sikke i kagen med en strikkepind eller lignede.
En kage der er bagt i form med skorsten bliver oftest ikke flade og jævn i overfladen. Det er ikke nemt at få den til at stå ordenligt og pænt på et fladt fad. Men prøv en pæn dybtallerken !!!!
Kan også bages i en springform eller anden bageform.
Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt
Appelsinkage
200 gr smør
200 gr sukker
4 æg
100 gr marcipan
2 spsk. orange likør
revet skal og saft af 1 øko appelsin
1 tsk. bagepulver
250 gr mel
Appelsinlage
revet skal og saft af 1 øko appelsin
3 spsk. sukker
- Pisk smør, sukker, marcipan og æg luftigt
- tilsat orangelikør, appelsinskal og saft
- rør det godt i dejen
- tilsæt mel og bagepulver til dejen
- rør først forsigtigt til melet er væk, derefter på høj hastighed i et øjeblik.
- kom dejen i en bageform med skorsten, der er smurt godt og drysset med rasp.
- bag kagen ved 175 grader i ca. 45 min til den linder fra kanten af formen hele vejen rundt.
- Når kagen er færdigt bagt skal den køle lidt af i formen inden den vendes ud på et fad ( dybtallerken se tips ).
- appelsin lage:
- I mens kagen bages, kogens en lage af appelsin saft, skal og sukke.
- lad det koge op og afkøl det.
- hæld appelsin lagen over en lunkne kage.
❤