
Appelsin marmelade

Appelsin marmelade er en dejlig frisk, let syrlig marmelade. Det er en appelsin marmelade uden appelsinskal. Krydderet med citron, samt vanilje og nellike.
Så bryder du dig ikke om en let bitter appelsin marmelade med appelsinskal kogt med. Er det her måske noget for dig….
Der er kun lidt fint revet citronskal i denne her appelsin marmelade uden appelsinskal. det er mere for smagen skyld. Ligesom der er vaniljestang og en nellike kogt med, for smagen skyld.
Marmeladen får en fin lysegul farve, hvor du kan se vaniljekornene.
Andre gode og lækre marmelader med citrus : grapefrugt marmelade, Citrus alliance ( marmelade ) Blodappelsin marmelade eller Orange marmelade
Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt

tips
Der bliver 2 glas dejlig appelsin marmelade med vanilje ud af denne portion.
Jeg har brugt syltesukker i opskriften, da det er skal og kerner der stiver orange marmelade og andre citrus marmelader.
Det er nødvendigt, at appelsinerne er økologiske til denne opskrift. Da appelsinskallen ikke skal bruges
Du kan vælge om du vil tage vaniljestangen og nelliken op af marmeladen inden den kommer på glas. Eller det komme med ned i glassene.
Appelsin marmelade
3 store appelsiner
saft og skal af 1 øko citron
½ flækket ( lille ) vaniljestang
1 hel nellike
300 gr syltesukker
atamon eller spiritus til skylning af glas
- pil appelsinerne, del dem og fjern det hvide i midten
- skær dem i bitte små stykker og fjern evt. kerner
- kom appelsinstykkerne i en gryde
- riv citronen ned i gryden
- pres derefter citronen, saften kommes også i gryden.
- kom en ½ lille flækket vaniljestang samt en hel nellike i gryden
- kom nu syltesukkeret i gryden
- sæt gryden på komfuret og kog det op.
- skru ned og lad det små koge i 5 min. under omrøring.
- Kom appelsin marmeladen på rengjort glas der er skyllet i atamon eller spiritus
- Luk straks glassene i og sæt dem på et rent viskestykke til de er helt kolde.
- opbevares køligt og mørkt
❤

