grapefrugt marmelade
Syltning

grapefrugt marmelade


grapefrugt marmelade

Er du vild med grapefrugt ????? Så prøv denne her opskrift på grapefrugt marmelade …. Syrlig, let bitter marmelade, med den gode grapefrugt smag….. Den kunne godt gå hen og blive en af mine favorit marmelader. Grapefrugt marmeladen får en smuk farve, når du bruger pink eller røde grapefrugter.

Grapefrugter findes i flere farver….Fra helt hvide til røde. De pink og røde er mest populære. Der er en opfattelse af at de røde er mere søde i det. Derfor kan de hvide være lidt svære at finde.

Grapefrugt er en stor citrus frugt. Syrlig og let bitter i det alt efter hvor de er dyrket. Man mener grapefrugter har fået navnet fordi de vokser i klasser. Ligesom vindruer, som på engelsk har navnet grape.

Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt

tips:

Husk , at de skal være økologiske, da almindelig citrus frugt er sprøjtet.

Du kan bruge alle slags grapefrugter både hvide, gule pink og røde til denne opskrift på grapefrugt marmelade.. Eller måske en blanding af 2 slags. Jeg har her brugt en hvid og en pink grapefrugt.

Jeg har ikke en foodprocessor, men bruger et råkostjern der er som tilbehør til min Kenwood køkkenmaskine



Grapefrugt marmelade



2  øko grapefrugter (  ca. 800 gr ) hvide, gule, pink eller Røde 

1 stor øko citron

vand

800 gr rørsukker

Atamon eller spiritus til skylning af glas



  1. Vask citrusfrugterne
  2. Skær dem ud i mindre stykker og fjern kerner.
  3. Kerne gemmes de skal bruges senere
  4. Hak citrusfrugterne i på en foodprocessor, råkostjern eller lignende..
  5. Kan også hakkes fint med en kniv.
  6. Kom citrus plumpen i en tykbundet gryde.
  7. Dæk lige netop med vand.
  8. Kom citrus kernerne i en gazeposes, te filter eller lignende.
  9. Hæng posen med kerner ned i gryden, så den koger med.
  10. Kog under lidt omrøring, til det hvide på citrus skallerne er klare. ( ca. 15 min. )
  11. Tag gryden fra varmen
  12. Tag posen med kerner op af gryden
  13. Tilsæt sukker
  14. Kog marmelade i ca. 15 min. under omrøring
  15. Kom en tsk. marmelade på en tallerken og sæt den i fryseren et øjeblik. Så kan du se om marmelade er ok i tykkelsen.
  16. Hvis den er for tynd i det, koges lidt mere.
  17. Kom grapefrugt marmeladen på rengjort, atamon eller spiritus skyllede glas, som straks lukkes med låg
  18. Sæt glassene til afkøling på et viskestykke
  19. Opbevares koldt og mørkt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×