Appelsin trifli
Appelsin trifli er en vaskeægte vinter dessert… Det er et most her når appelsinerne er bedst her i januar og februar. De store dejlige, søde appelsiner, er simpelthen perfekte til denne dessert…. Personligt holder meget af de store græske appelsiner, der netop er i sæson i jan – feb.
En skøn blanding af søde appelsiner, gode makroner og portvin…… Ovenpå et lag lækker vaniljecreme toppet af med flødeskum. Det er slet ikke til at stå for….
Min mor har altid lavet denne her appelsin trifli, når de gode appelsiner var der….
En dessert der er meget nem….
Se mit Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt
Viste du, at appelsin betyder ” Æblet fra Kina “
Tips:
Man kan enten lave hjemmelavet Vanilje creme eller creme af 1 cremepulver til ½ liter mælk.
Hvis man bruger cremepulver, og hældes det over appelsin blandingen lige når det er piske sammen. Syntes jeg det blive dejligt luftigt. Det står ellers det skal stå i 10 min og piskes igennem igen.
Kan du ikke finde italienske makroner amaretti, kan alm makroner bruges. Men jeg syntes de italienske er bedre. De er kan svære at få fat i, men nemlig.com har dem.
Hvor meget portvin der skal er smag og behag. Jeg kan godt li portvin, så der kommer gerne en go sjat i.
Du kan bruge sherry i stedet for portvin.
Appelsin trifli
1 portion Vanilje creme
4 store søde appelsiner
100 gr Makroner gerne små italienske makroner
1 – 4 spsk. portvin
Pynt
2½ dl piskefløde
appelsin både
- Start med at lave en portion Vanilje creme
- Pil og skær appelsinerne i små stykker.
- Pil sten fra.
- Læg appelsinerne i en skål, knus makroner over appelsinerne.
- Hæld portvin over
- bland det rundt med en ske.
- Hæld vaniljecremen over appelsinblandingen.
- Pisk fløden og bred det over cremen.
- Pynt med blodappelsin filer.
- Lad den stå og trække mindst 1 time.
❤