citron marmelade
Syltning

Citron marmelade


citron marmelade

Citron marmelade, frisk, syrligt og let bittert marmelade….. Kan spises som alt andet marmelade på brød… Men citron marmelade kan også bruges som fyld i kager.

Finder du en Cedro citron, måske et par Marrakech Limonetta ( Bergamottecitroner ). Er de rigtig gode til at komme i denne citron marmelade….. En lime kan også kommes i.

Andre marmelade opskrifter med citrusfrugter : Orange marmelade, Blodappelsin marmelade, grapefrugt marmelade

tips:

Husk , at de skal være økologiske, da almindelig citrus frugt er sprøjtet.

Du kan finde andre varianter af citroner på F.eks. Fuglebjerggaards.dk, årstiderne.com eller nemlig.com ( dec. – feb. )

Marrakech Limonetta er en lille gul citron der ligner den er klemt lidt ind den ene ende. Den smager henad citron, men mere som Bergamottecitroner . Bergamotte smagen kender du fra te, nemlig Earl Grey eller altheabolcher.

Cedro citron er en stor gul og bulet citron. Med en meget tyk skal og frugtkød, uden ret meget saft.. Den kan spises hel, med skal og det hele. Da den ikke er bitter i skallen. Men den er helt fantastisk til marmelade. Kan også bruges i salat skåret i små tern eller i mad.

Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt



Citron marmelade



8 – 7 øko citroner  ca. 700 gr

vand

700 gr rørsukker

Atamon eller spiritus til skylning af glas



  1. Vask citrusfrugterne
  2. Skær dem ud i mindre stykker og fjern kerner.
  3. Kerne gemmes de skal bruges senere
  4. Hak citrusfrugterne i gennem en foodprocessor, eller lignende.
  5. Kan også hakkes fint med en kniv.
  6. Kom citrus plumpen i en tykbundet gryde.
  7. Dæk lige netop med vand.
  8. Kom citrus kernerne i en gazeposes, te filter eller lignende.
  9. Hæng posen med kerner ned i gryden, så den koger med.
  10. Kog under lidt omrøring, til det hvide på citrus skallerne er klare. ( ca. 15 min. )
  11. Tag gryden fra varmen
  12. Tag posen med kerner op af gryden
  13. Tilsæt sukker
  14. Kog marmelade i ca. 15 min. under omrøring
  15. Kom en tsk. marmelade på en tallerken og sæt den i fryseren et øjeblik. Så kan du se om marmelade er ok i tykkelsen.
  16. Hvis den er for tynd i det koges lidt mere.
  17. Kom marmeladen på rengjort, atamon eller spiritus skyllede glas, som straks lukkes med låg
  18. Sæt glassene til afkøling på et viskestykke
  19. Opbevares koldt og mørkt.



Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×